Main Content

Ancelotti nebol po strate bodov nahnevaný: Betis sa na Real výborne pripravil + návrat Modriča

nedeľa, 10. december 2023 09:51 | Autor: TASR

Luka Modrič
Luka Modrič | zdroj: TASR

Futbalisti Realu Madrid ukončili sériu piatich víťazstiev vo všetkých súťažiach, keď v 16. kole španielskej La Ligy hrali v Seville s domácim Realom Betis nerozhodne 1:1. Hoci "biely balet" po tomto výsledku mohol prísť o vedenie v tabuľke, tréner Carlo Ancelotti bol s konečnou remízou spokojný.

"Bol to dobrý zápas, súťaživý, vyrovnaný. Myslím si, že výsledok je férový a spravodlivý. Som spokojný, nedá sa víťaziť v každom zápase," citovala Ancelottiho agentúra AFP. Favorita poslal v 53. minúte do vedenia Jude Bellingham, ktorý skóroval po vydarenej narážačke s Brahimom Diazom. Anglický reprezentant si dvanástym gólom v sezóne upevnil post najlepšieho strelca ligy.

O vyrovnávajúci gól sa v 66. minúte postaral Aitor Ruibal, ktorý napriahol spoza šestnástky a parádnou strelou prekonal Andrija Lunina. Real tak mohol po 16. kole prísť o post lídra. Na čele tabuľky bol o bod pred Gironou, ktorá však mala zápas k dobru - v nedeľu večer ju čakal šláger na pôde FC Barcelona.

"Inkasovali sme v momente, keď sme mali zápas pod kontrolou. Ruibal dal fantastický gól a nakoniec bola z toho deľba bodov. Súper ukázal svoju silu, my sme však kontrolovali dianie na ihrisku. Na tomto ihrisku sa nikdy nehrá ľahko. Betis si nezaslúžil prehrať, podal dobrý výkon, rovnako ako my. Dynamika tímu je pozitívna, musíme v tom pokračovať," hodnotil zápas Ancelotti.

Ten postavil do základnej zostavy aj Luku Modriča, chorvátsky stredopoliar nastúpil po tom, ako vynechal predošlé dva zápasy pre problémy so stehenným svalom. V bráne dostal šancu Andrij Lunin, hoci Kepa Arrizabalaga sa už zotavil z menšieho zranenia.

"Lunin chytal dobre. Snažím sa mu zdvihnúť sebavedomie, no ešte uvidíme, kto dostane šancu v ďalšom stretnutí," dodal taliansky kouč. Betis mal síce iba 37-percentné držanie lopty, ale vyslal viac striel ako hostia (14:12 celkovo, 6:2 do priestoru brány).

Na svojom štadióne neprehral už deväť ligových zápasov v rade. "Nikto nemôže povedať, že je to zlý bod proti Realu Madrid. Myslím si však, že sme si zaslúžili aj tri," povedal podľa AP tréner domácich Manuel Pellegrini. Jeho tím si upevnil siedmu priečku v tabuľke, na pohárové pozície strácal dva body, šieste Bilbao však malo zápas k dobru. "Musíme byť šťastní, že sme zo súboja proti tomuto rivalovi vyťažili bod. Bojovali sme ako skutočné zvieratá. Pri gólovej strele som dvakrát nerozmýšľal, kam ju umiestnim. Vyšlo to skvele," poznamenal Ruibal.