Main Content

Shiffrinová vyhrala zjazd v St. Moritzi a zvýšila náskok na čele: Petra Vlhová do diania nezasiahla

sobota, 9. december 2023 12:09 | Autor: TASR

Mikaela Shiffrinová
Mikaela Shiffrinová | zdroj: TASR

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala v prvom zjazde prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Vo švajčiarskom St. Moritzi vyhrala s náskokom 15 stotín sekundy pred Sofiou Goggiovou z Talianska a upevnila si post líderky seriálu.

Tretia skončila ďalšia Talianka Federica Brignoneová (+0,17). Petra Vlhová v sobotu neštartovala a v celkovom poradí seriálu klesla z druhej na štvrtú pozíciu. Shiffrinová si pripísala štvrté víťazstvo v SP v zjazde a 91. celkovo, čim opäť vylepšila svoj rekordný zápis. V slnečnom počasí na zjazdovke Corviglia získala obhajkyňa veľkého glóbusu rozhodujúci náskok v najtechnickejšej strednej pasáži trate a hoci v závere trochu stratila rýchlosť, stačilo jej to na prvenstvo.

Držiteľka malého glóbusu za zjazd z uplynulého ročníka Goggiová na ňu stratila 15 stotín, ešte o dve viac Brignoneová, ktorá sa posunula na druhé miesto celkovej klasifikácie. Pred Vlhovú sa v hodnotení SP dostala aj domáca Lara Gutová-Behramiová, ktorej však sobotňajšie preteky príliš nevyšli a skončila mimo elitnej desiatky.

Lyžiarky čaká v nedeľu vo švajčiarskom stredisku ešte ďalší super-G (10.30 h). Na budúci víkend sa ženy predstavia vo francúzskom Val d'Isere, kde 16.-17. decembra absolvujú zjazd a super-G. Vlhová sa do súťažného kolotoča vráti až 21. decembra, keď sa predstaví v slalome vo francúzskom Courcheveli.