Main Content

Pôjde Martin Dúbravka do brány Newcastlu? Toto povedal tréner Eddie Howe

štvrtok, 7. december 2023 08:24 | Autor: TASR

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Zranenie brankárskej jednotky Nicka Popea ponúka príležitosť slovenskému futbalovému reprezentantovi Martinovi Dúbravkovi, aby sa uchytil medzi žrďami Newcastlu United.

Tréner anglického tímu Eddie Howe sa o Dúbravkovi vyjadril pochvalne a označil ho za kvalitnú náhradu. Pope si vykĺbil rameno v sobotňajšom zápase Premier League proti Manchestru United a na záverečných päť minút ho musel nahradiť Dúbravka. Pope mal identický problém už počas pôsobenia v Burnley, vtedy sa v bráne neobjavil päť mesiacov, teraz ho čaká operácia a po nej pravdepodobne štvormesačná absencia.

Pope odchytal v prebiehajúcej sezóne Premier League 14 duelov a vychytal ako jediný brankár šesťkrát nulu. "Martinovi naplno dôverujeme. Vždy som ho považoval za kvalitného brankára. Na svojom poste patrí medzi špičku. Má výborné reflexy, dokáže si často poradiť s nepríjemnými strelami. Jeho výhodou je, že je silný v hre nohou a nerobí mu problémy rozohrávka. Nemám pochybnosti o tom, že sa mu bude dariť," povedal Howe pred štvrtkovým zápasom na pôde Evertonu. V ňom by mal Dúbravka nastúpiť v základe v zápase Premier League prvýkrát po vyše polroku.

Naposledy si zahral 28. mája proti Chelsea (1:1). V súvislosti so zranením Popea spomínali anglické médiá záujem Newcastlu o Davida de Geu, ktorý je po odchode z Manchestru United bez klubovej príslušnosti. Španielsky brankár však podľa Howea "straky" neposilní a v klube sa spoliehajú na súčasný brankársky materiál. Ten okrem Dúbravku tvoria Loris Karius a Mark Gillespie.