Main Content

V šlágri sa zrodila remíza, Haaland vytvoril ďalší rekord

sobota, 25. november 2023 22:58 | Autor: TASR

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City remizovali v šlágri 13. kola anglickej Premier League s FC Liverpool 1:1 a ukončili domácu víťaznú sériu vo všetkých súťažiach, ktorá sa zastavila na čísle 23.

Úradujúci majster neudržal tesný náskok, keď v 80. minúte zariadil deľbu bodov Trent Alexander-Arnold, no zostal na čele tabuľky o bod pred "The Reds". Zosadiť ho z neho môže Arsenal, ktorý zaostával o dva body a v sobotu o 18.30 SEČ ho čakal duel na pôde Brentfordu.

V súboji prvého s druhým mali miernu hernú i streleckú prevahu domáci hráči. Lídra dostal v 27. minúte do vedenia kanonier Erling Haaland. Po zlom výkope Alissona sa lopta dostala k Nathanovi Akemu, ktorý na hranici šestnástky našiel nórskeho útočníka a ten namieril k zadnej žrdi. Haaland strelil vo svojom 48. zápase v Premier League jubilejný 50. gól, čím vytvoril nový rekord. Žiaden iný hráč v histórii súťaže nedal svojich prvých 50 gólov tak rýchlo.

Hostia však nakoniec vybojovali cenný bod, desať minút pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal prudkou strelou k tyči Alexander-Arnold. Víťazná séria zverencov Pepa Guardiolu na Etihad Stadium trvala od Silvestra 2022, keď doma remizovali s FC Everton (1:1).

Premier League - 13. kolo:

Manchester City – FC Liverpool 1:1 (1:0)

Góly: 27. Haaland - 80. Alexander-Arnold