Main Content

S týmto sa nepočítalo! Majstri z Denveru prekvapivo prehrali a prišli o prvé miesto v lige

pondelok, 13. november 2023 13:00 | Autor: TASR

Jokič vs LeBron
Jokič vs LeBron | zdroj: TASR

Basketbalisti Denveru prišli o vedúcu pozíciu v NBA. V noci na pondelok podľahli Houstonu na súperovej palubovke 104:107 a pripísali si druhú prehru v sezóne. Rockets zvíťazili šiestykrát v sérii a posunuli sa na 4. priečku Západnej konferencie.

Do čela súťaže sa posunula Philadelphia, ktorá zdolala Indianu 137:126 a uspela ôsmykrát v rade. Denveru nestačil ani 4. triple double sezóny Nikolu Jokiča 36 bodov, 21 doskokov a 11 asistencií. Víťazná šnúra Houstonu je pre klub najdlhšia od januára 2021.

"Zlepšujeme sa a začína to byť cítiť. Sme schopní zrealizovať zámer trénerov na čoraz vyššej úrovni," pochvaľoval si Fred VanVleet, najlepší strelec víťazov s 26 bodmi. Vo Philadelphii zažiaril Tyrese Maxey, ktorý si pri víťazstve proti Indiane 137:126 zlepšil osobný rekord na 50 bodov. Úradujúci MVP ligy Joel Embiid ho doplnil 37 bodmi a 13 doskokmi.

"Joel chcel, aby som dal tú päťdesiatku. Vždy keď mi odovzdal loptu, povedal mi strieľaj. Bola to skvelá noc a zvíťazili sme, čo je najdôležitejšie," tešil sa po stretnutí Maxey. Hráči Sixers pritom nenastúpili na duel v ideálnom rozpoložení, deň predtým totiž člena základnej zostavy Kellyho Oubreho zrazilo pred jeho vlastným domom auto a vodič z miesta činu ušiel.

Dvadsaťsedemročný krídelník utrpel zlomeninu rebier a ďalšie zranenia. Dĺžka jeho rehabilitácie je zatiaľ nejasná, no z nemocnice ho už prepustili. "Mali sme to určite v hlave. Je dôležitou súčasťou tímu, no teraz bude potrebovať čas na zotavenie. Dnes to vyzeralo, akoby sme ani nebránili, no Indiana je mladé mužstvo, ktoré vie hrať úžasne v rýchlom tempe. Vedeli sme, že dajú veľa bodov, no my sme s nimi dokázali súperiť a Tyrese ukázal svoje kvality v koncovke," zhodnotil duel Embiid.

Zatiaľ čo vo Philadelphii už začínajú zabúdať na ságu okolo dlhú dobu odkladanej výmeny Jamesa Hardena, Los Angeles Clippers po príchode hviezdneho tvorcu hry upadli do krízy. Prehrali aj štvrtý duel s Hardenom v zostave a to dokonca s najhorším tímom západu Memphisom doma 101:105. Grizzlies viedol Desmond Bane s 27 bodmi, za Clippers dal najviac bodov Paul George - 26. Ani jeden z hviezdneho tria Harden, Kawhi Leonard a Russell Westbrook sa nedostal ani na 15 bodov.

"James bol na súpera príliš slušný. Videl som v našej hre niektoré zaujímavé veci, ale musíme skrátka byť lepší," priznal tréner Clippers Tyronn Lue. Dobrú formu ukazuje aj Minnesota, ktorá zvíťazila aj na palubovke Golden State 116:110 a po šiestom triumfe za sebou sa posunula už na 3. priečku Západnej konferencie. Warriors naopak neuspeli tretíkrát v sérii. Víťaznú šnúru natiahlo aj Miami a to na päť duelov, keď zvíťazilo v San Antoniu 118:113. Heat patrí 3. miesto na východe.