Main Content

Európska liga prinesie šou! Veľká výzva pre Haraslína a spol., 3 tímy ešte neprišli o body

štvrtok, 9. november 2023 09:13 | Autor: TASR

Lukáš Haraslín
Lukáš Haraslín | zdroj: TASR

Program skupinovej fázy Európskej ligy vo futbale sa vo štvrtok prehupne do druhej polovice, pričom v rámci 4. kola si už účasť v jarnom osemfinále môžu zabezpečiť prvé tímy. Najlepšiu východiskovú pozíciu má trojica FC Liverpool, AS Rím a Bayer Leverkusen, ktorá nazbierala plný počet deväť bodov a ďalší triumf by znamenal ich postupovú definitívu.

V akcii bude aj dvojica pražských S. Sparta sa predstaví na trávniku Glasgowa Rangers, s ktorým pred dvoma týždňami remizovala na Letnej 0:0. Oba tímy majú v C-skupine na konte zhodne po štyri body. Do prvého duelu nemohol pre zranenie zasiahnuť slovenský reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín, ktorý počas uplynulého víkendu nastúpil na pár minút v zápase českej ligy proti Bohemiansu a odcestoval s výpravou do Škótska.

Lídrom "céčka" je so šiestimi bodmi Betis Sevilla, ktorý vo štvrtok privíta trojbodový Aris Limassol. V zostave premožiteľa Slovana Bratislava v play off pravidelne nastupuje stredopoliar Július Szöke, ktorého tím stále môže zamiešať postupové karty. Veľký sviatok zažije vypredaný pražský Eden, v ktorom šesťbodová Slavia Praha (Michal Tomič, Ivan Schranz, Jakub Hromada) hostí stopercentného lídra G-skupiny a finalistu uplynulého ročníka súťaže AS Rím.

Prvý vzájomný duel v talianskej metropole, ktorý sa skončil triumfom Rimanov 2:0, poznačili neprístojnosti fanúšikov oboch klubov. Vedenie Slavie navyše podalo protest proti správaniu talianskej polície, ktorá dlho po skončení zápasu nechcela priaznivcov hostí pustiť zo štadióna. Na čele A-skupiny je so šiestimi bodmi West Ham United. Víťaz Európskej konferenčnej ligy nastúpi doma proti Olympiakosu Pireus a bude chcieť napraviť si chuť po troch ligových prehrách za sebou. Druhý šesťbodový tím v "áčku" SC Freiburg privíta srbského debutanta v skupinovej fáze TSC Bačka Topola, ktorý v doterajšom priebehu získal jediný bod.