Main Content

Pohárová súťaž v NBA začala: Steph Curry rozhodol „prestrelku" v poslednej sekunde

sobota, 4. november 2023 09:55 | Autor: TASR

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: TASR

Basketbalisti Golden State vyhrali v noci na sobotu v zámorskej NBA 141:139 na palubovke Oklahomy. Triumf hostí zaistil 0,2 sekundy pred koncom zápasu Stephen Curry.

Duel bol jeden z otváracích nového Pohára NBA, ktorého zápasy sa počítajú aj do základnej časti štandardnej sezóny. Infarktový záver prišiel v podaní Warriors druhýkrát za sebou, v stredu skóroval menej ako sekundu pred koncom Klay Thompson proti Sacramentu (102:101).

Jeho spoluhráč Curry bol v noci na sobotu zároveň najproduktívnejší hráč s 30 bodmi, za domácich si pripísal Luguentz Dort 29. Strelecký líder tímu Shai Gilgeous-Alexander nehral pre problémy s ľavým kolenom. Úradujúci šampióni z Denveru vyhrali nad Dallasom 125:114 a ich lídrovi Nikolovi Jokičovi chýbala k triple double jedna asistencia. Srb mal 33 bodov a 14 doskokov.

O jeden bod viac zaznamenal za hostí Luka Dončič, ktorý mal zároveň desať doskokov a na triple double mu chýbali dve asistencie. Jeho tím prehral prvýkrát v tejto sezóne. Ďalší finalista minulého ročníka Miami Heat zdolal Washington 121:114, najväčší strelecký podiel na tom mal Tyler Herro s 24 bodmi a desiatimi doskokmi. Aj on zaznamenal deväť asistencií a jeho tím ukončil štvrozápasovu šnúru prehier.