Main Content

Damian Lillard debutoval za Milwaukee Bucks: Nazbieral 39 bodov a toto povedal

piatok, 27. október 2023 09:49 | Autor: TASR

Damian Lillard
Damian Lillard | zdroj: TASR

Basketbalisti Milwaukee zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NBA nad Philadelphiou tesne 118:117. V drese Bucks zažil vydarenú premiéru hviezdny rozohrávač Damian Lillard, ktorý nazbieral 39 bodov.

Tridsaťtriročný Američan, ktorý prišiel do Milwaukee v septembri z Portlandu, zaznamenal strelecky najlepší debut v histórii Bucks, keď prekonal 34 bodov Terryho Cummingsa z roku 1984. Okrem toho pridal aj osem doskokov a štyri asistencie. Giannis Antetokounmpo nazbieral 23 bodov a 13 doskokov.

"Poznáme tieto situácie a viem, čo sa odo mňa očakáva. Podporovali ma, aby som zobral kontrolu nad zápasom a rozhodol, ako bude prebiehať," povedal Lillard, ktorého v záverečných minútach bujaro podporovali domáci fanúšikovia. "Na to som tu, veria mi a vedia, že ten tlak zvládnem. Nepovažujem to za samozrejmosť a veľmi si vážim, že ma tak skoro takto podporujú," dodal.

V druhom zápase v noci na piatok vyhrali LA Lakers nad Phoenixom 100:95. Suns nastúpili bez svojich zranených hviezd Devina Bookera a Bradleyho Beala, zastúpil ich Kevin Durant, ktorý nazbieral 39 bodov a jedenásť doskokov. V drese LA bol najproduktívnejší Anthony Davis s 30 bodmi a 12 doskokmi, LeBron James pridal 21 bodov. "Dokážeme hrať lepšie, ale sme tím, ktorý sa stále skladá dokopy. Máme ešte veľa priestoru na zlepšenie. Dnes to bol krok správnym smerom, ale musíme byť ešte lepší," citovala Jamesa agentúra AFP.