Main Content

Petra Vlhová ako obrovskí lákadlo: Vstupenky do Jasnej idú ako „teplé rožky"

streda, 25. október 2023 08:14 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Dvojdňové vstupenky "public" na tohtoročné podujatie svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Jasnej sú vypredané. Preteky SP sa vracajú do slovenského strediska prvýkrát od roku 2021, s divákmi budú premiérovo od marca 2016.

Pozornosť slovenských fanúšikov láka najmä olympijská víťazka, majsterka sveta a držiteľka veľkého krištáľového glóbusu Petra Vlhová. Lístky v kategórii public sa vypredali v troch vlnách za dva týždne. "Neuveriteľné. Slovenský národ opäť raz potvrdil, že má lyžovanie v krvi. Naozaj sme nečakali, že počas niekoľkých dní bude kapacita Svetového pohára vypredaná. Veľmi si to vážime a je to obrovský záväzok. Náš spoločný cieľ je, aby sa fanúšikovia v januári dočkali naozaj krásneho lyžiarskeho divadla," uviedol Jiří Trumpeš, predseda organizačného výboru.

"Chcem pripomenúť divákom, že do hlavnej fanzóny na Bielej Púti bude možný vstup aj bez vstupenky, a tak si sprostredkovane lyžiarsku atmosféru užijú priamo v areáli Svetového pohára, kde sa budú môcť stretnúť s najlepšími pretekárkami v piatok a v sobotu večer počas verejného žrebovania štartových čísel," dodal Trumpeš.

V predaji sú naďalej dvojdňové vstupenky VIP silver a VIP gold. Fanúšikov čaká v Jasnej bohatý sprievodný program. Okrem žrebovania, ktoré prebehne v oboch prípadoch o 18.00 h, sú v pláne koncerty či súťaže. Okrem zjazdoviek Petra Vlhová, Majstrovská a Biela Púť budú všetky ostatné trate na severnej aj južnej strane strediska naďalej k dispozícii lyžiarom.

Svetový pohár odštartuje v sobotu 20. januára pretekmi v obrovskom slalome, o deň neskôr je na programe špeciálny slalom. Prvýkrát v samostatnej histórii sa lyžiarky predstavili v Nízkych Tatrách v roku 2016, najprv v slalome. Obrovský slalom museli vtedy pre silný vietor preložiť zo soboty 5. marca na pondelok 7. marca a triumfovala v ňom Rakúšanka Eva-Maria Bremová. Deň predtým v slalome zvíťazila Mikaela Shiffrinová, tretia skončila Veronika Velez-Zuzulová, Vlhová bola na deviatom mieste. V roku 2021 vyhrala slalom opäť Shiffrinová pred Vlhovou. Slovenka však triumfovala v obrovskom slalome.