Main Content

OFICIÁLNE: McIlroy, Joshua, Alexander-Arnold i Mata kúpili podiel v tíme F1

streda, 18. október 2023 08:18 | Autor: TASR

Trent Alexander-Arnold
Trent Alexander-Arnold | zdroj: TASR

Golfista Rory McIlroy, profesionálny boxer Anthony Joshua i futbalisti Trent Alexander-Arnold a Juan Mata kúpili podiel v tíme F1 Alpine.

Nadviazali tak na hollywoodskych hercov Ryana Reynoldsa, Roba McElhenneyho a Michaela B. Jordana, ktorí sa stali spolumajiteľmi tímu v lete. Podiel v Alpine v júni odkúpila skupina spoločností Otro Capital, RedBird Capital Partners a Maximum Effort Investments.

"Vášeň pre dokonalosť na golfovom ihrisku ma priviedla k obdivu rovnakého úsilia v F1. Partnerstvo s Otro Capital v Alpine je vzrušujúci krok, ktorý spája moju lásku k športu, súťaženiu a vytrvalú jazdu s cieľom byť najlepší," citovala McIlroya agentúra DPA.

Obranca Liverpoolu Alexander-Arnold do tímu investoval spoločne so svojím bratom Tylerom: "Náš spoločný cieľ je prispieť k nepretržitému úspechu tímu v čase, keď F1 čelí neuveriteľnému športovému rastu." Alpine figuruje v priebežnom poradí Pohára konštruktérov na šiestej priečke. Najlepšími výsledkami stajne v tomto roku sú tretie miesto Estebana Ocona na VC Monaka a tretie miesto Pierra Gaslyho na VC Holandska. V hodnotení jednotlivcov patrí Gaslymu 11. priečka, Ocon je dvanásty.