Main Content

Vettel označil jazdca zo zadných pozícií za idiota

pondelok, 26. marec 2012 15:00 | Autor: TASR

Dvojnásobný majster sveta vo formule 1 Sebastian Vettel nazval jedného z jazdcov zo zadných pozícií z nedeľňajšej Veľkej ceny Malajzie idiotom.

Dvadsaťštyriročný Nemec dostal po kolízii s Indom v službách tímu Hispania Narainom Karthikeyanom 10 kôl pred koncom pretekov defekt, musel k mechanikom, prišiel o 4. priečku a napokon skončil na prvom nebodovanom 11. mieste. Incident sa stal v čase, keď sa Vettel snažil súpera predbehnúť o jedno kolo.

"Na bežných cestách okolo vás jazdia mnohí idioti. Vyzerá to tak, že jeden z nich preteká aj u nás," povedal podľa BBC Vettel. Aj keď nehovoril menovite, z kontextu udalostí je jasné, koho myslel. Podľa Karthikeyana niektorí pretekári zo špičky šikanujú jazdcov zo slabších tímov.

Ani Ind nehovoril menovite. "Niektorí z tých chlapcov, keď vás predbiehajú o kolo, sa snažia vám situáciu čo najviac znepríjemniť, doslova vás šikanujú. To nie je fér. Nebudem hovoriť mená, ale niektorí by boli najradšej, aby ste neboli na ceste," zareagoval podľa BBC Karthikeyan.

Podľa šéfa tímu Red Bull Christiana Hornera mal Ind uhnúť vedúcim jazdcom, stewardi potrestali jazdca Hispanie povinným prejazdom boxovou uličkou.

Karthikeyan mal predtým na okruhu Sepang aj kolíziu s Britom Jensonom Buttonom, pilot McLarenu prišiel o predné krídlo. Button však v tomto prípade vzal vinu na seba.

© WEBNOVINY