Main Content

Slovenské strelkyne zostali v Tuscone pred bránami finále

pondelok, 26. marec 2012 10:00 | Autor: TASR

Hneď na úvodnom podujatí Svetového pohára 2012 v streľbe z brokových zbraní v americkom Tuscone sa prepisovali tabuľky svetových rekordov.

Víťazka nedeľňajšej súťaže skeetarok Kimberly Rhodová z USA najskôr v kvalifikácii nezaváhala ani raz a vytvorila nové maximum 75 terčov. Vo finále netrafila len jeden terč (v poradí štvrtý), čo v súčte znamenalo 99 terčov (bod od absolútneho maxima) a vyrovnaný finálový svetový rekord, ktorého spoludržiteľkou je aj Slovenka Danka Barteková.

"Je to vynikajúci vstup do sezóny, navyše na mojej domácej pôde a obzvlášť pred blížiacimi sa olympijskými hrami. Bolo som blízko aj k novému finálovému rekordu. Ľudia si zvyčajne hľadajú milión výhovoriek, ja som jednoducho len netrafila terč," poznamenala 32-ročná štvornásobná olympijská medailistka Rhodová.

V Tuscone sa v nedeľu predstavili aj dve slovenské reprezentantky, ktoré dosiahli zhodne po 68 terčov a tesne zaostali za finálovými bránami.

Danka Barteková (22-22-24) i Monika Zemková (24-21-23) absolvovali s ďalšími dvoma súperkami dodatočný k. o. rozstrel o zostávajúcu jednu postupovú miestenku medzi šesťčlennú elitu.

Zemková v ňom hneď zaváhala a skončila v konečnom poradí deviata. Barteková obsadila 7. priečku, keď trafila v rozstrele 6 terčov, ale prehrala priamy súboj o postup s Francúzkou Véronique Girardetovou, ktorá mala na konte ešte o jeden terč viac.

Výsledky - nedeľa:

skeet
ženy (konečné poradie): 1. Kimberly Rhodová (USA) 99 bodov - vyr. finálový svet. rekord (75-svet. rekord+24), 2. Diana Bacosiová (Tal.) 92 (70+22) - k.o. rozstrel 6, 3. Brandy N. Drozdová (USA) 92 (70+22) - k.o. rozstrel 5,...7. Danka Barteková 68 - k.o. rozstrel 6, 9. Monika Zemková (obe SR) 68 - k.o. rozstrel 0

muži (poradie po I. časti kvalifikácie - 50 terčov): 1. Efthimios Mitas (Gréc.), Giancarlo Tazza (Tal.) a Anthony Terras (Fr.) po 50 bodov

© WEBNOVINY