Main Content

Paul Pogba môže dostať zákaz hrať futbal na 4 roky: Dôvodom je dopingový test

piatok, 6. október 2023 19:28 | Autor: TASR

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Francúzsky futbalista Paul Pogba mal pozítívnu aj B-vzorku na testosterón. Stredopoliarovi Juventusu Turín tak hrozí až štvorročný dištanc. Informovala o tom agentúra AFP.

Tridsaťročnému Pogbovi našli zvýšenú hladinu počas náhodnej kontroly 20. augusta po ligovom zápase na ihrisku Udinese. Francúz sedel v inkriminovanom stretnutí na lavičke Juventusu, ktorý vyhral v Udine 3:0. V ďalších dvoch dueloch Serie A proti Bologni a Empoli už zasiahol do hry ako striedajúci hráč. Pôvodný test Talianskej antidopingovej agentúry (Nado) preukázal prítomnosť metabolitov testosterónu. S okamžitou platnosťou mu vtedy zastavili činnosť.

V piatok sa Pogba dozvedel, že analýza jeho B-vzorky, ktorú odobrali vo štvrtok, priniesla rovnaký výsledok. Podľa Svetového antidopingového kódexu hrozí Pogbovi štvorročný dištanc, ktorý sa môže znížiť na polovicu, ak dokáže, že sa neprevinil. Pogbovi zástupcovia minulý mesiac uviedli, že testosterón pochádzal z potravinového doplnku, ktorý mu predpísal lekár.

Testosterón podporuje rozvoj svalov. Francúz sa vrátil do Juventusu vlani v júli z Manchestru United a s klubom podpísal štvorročný kontrakt. V uplynulom období ho sprevádzali zdravotné problémy a zranenie kolena mu nedovolilo štartovať na vlaňajších MS v Katare.