Main Content

Slavia Praha s vynikajúcim výkonom v Európskej lige: Dal o sebe vedieť aj Schranz

piatok, 6. október 2023 10:08 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: Instagram ŠK Slavia Praha

Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz prispel vo štvrtok v Európskej lige gólom k vysokému triumfu Slavie Praha nad Šeriffom Tiraspoľ 6:0. V dueli G-skupiny zvýšil v 47. minúte na 4:0. "Zošívaní" rozhodli o osude zápasu už v prvom polčase, keď si vypracovali trojgólový náskok.

So šiestimi bodmi sú na čele tabuľky o skóre pred AS Rím, ktorý si poradil so Servette Ženeva 4:0. Sparta Praha v zostave s Lukášom Haraslínom prehrala v druhom vystúpení v C-skupine na pôde Realu Betis 1:2. O triumfe Sevillčanov rozhodol v 79. minúte Isco. "Rudí" zaskočili Betis a už v 3. minúte sa ujali vedenia, keď sa po prihrávke Matěja Ryneša za obranu súpera presadil Veljko Birmančevič.

Španielsky tím však o šesť minút neskôr vyrovnal. Zlé vybehnutie brankára Petera Vindahla Jensena potrestal Assane Diao. Po zmene strán Betis vystupňoval tlak a obrana Sparty kapitulovala po hlavičke Isca. V druhom zápase "céčka" zvíťazil cyperský Aris Limasol v základnej jedenástke so slovenským stredopoliarom Júliusom Szökem nad Glasgowom Rangers 2:1.

V A-skupine uspel West Ham United na pôde Freiburgu 2:1 a so šiestimi bodmi je na čele tabuľky. V D-skupine je zatiaľ stopercentná Atalanta Bergamo, ktorá triumfovala na štadióne Sportingu Lisabon 2:1. Olympique Marseille remizoval v B-skupine s Brightonom 2:2, keď nevyužil dvojgólový náskok. FC Liverpool zvíťazil v E-skupine nad Realom Union Saint-Gilloise 2:0. V H-skupine potvrdil dobrú formu Bayer Leverkusen triumfom 2:1 na pôde Molde.