Main Content

Hviezdny Kevin Durant sa vyjadril: Uvidíme ho na OH 2024 v Paríži?

utorok, 3. október 2023 17:00 | Autor: TASR

Kevin Durant, basketbalisti USA
Kevin Durant, basketbalisti USA | zdroj: TASR

Americký basketbalista Kevin Durant má záujem štartovať budúci rok na OH v Paríži. V prípade triumfu by tam mohol získať rekordnú štvrtú zlatú medailu.

Američania tento rok už druhýkrát za sebou nezískali cenný kov na majstrovstvách sveta, hoci opäť nastúpili výlučne s hráčmi z NBA. Pod piatimi kruhmi sa však budú snažiť o zisk piateho zlata v sérii a zostaviť plánujú najsilnejší možný tím, aký môžu mať k dispozícii. "Budem hrať budúci rok na olympiáde. Mám záujem. Uvidíme, čo sa stane," povedal 35-ročný Durant počas prvého mediálneho dňa jeho tímu Phoenix Suns pred novou sezónou NBA.

Ihneď po neúspechu na svetovom šampionáte v Japonsku, Indonézii a na Filipínach mobilizoval amerických reprezentantov aj ďalší veterán LeBron James. Tridsaťosemročný hráč Los Angeles Lakers má dve zlaté medaily z Ria de Janeiro a Pekingu i bronz z Atén 2004, no predchádzajúce OH v Tokiu vynechal. Podľa AP v pondelok potvrdili záujem o štart v Paríži aj ďalší poprední hráči z NBA - Stephen Curry, Kawhi Leonard, Paul George, Devin Booker, Jaylen Brown či Donovan Mitchell.