Main Content

Martin Ödegaard sa v Arsenale sa cíti ako doma: S klubom podpísal nový dlhoročný kontrakt

piatok, 22. september 2023 19:10 | Autor: TASR

Martin Odegaard
Martin Odegaard | zdroj: TASR

Nórsky futbalista Martin Ödegaard predĺžil kontrakt s londýnskym Arsenalom. S klubom anglickej Premier League podpísal novú zmluvu do roku 2028. Ödegaarda si v roku 2015 všimol Real Madrid, vtedy 17-ročnéha mladíka zaradil do druholigového "béčka" a v priebehu nasledujúcich sezón ho posielal na hosťovanie po rôznych európskych kluboch.

Jarnú časť sezóny 2020/2021 strávil Nór v Arsenale, v lete sa ho "kanonieri" rozhodli odkúpiť. Dvadsaťštyriročný stredopoliar sa postupne vypracoval na lídra tímu a od vlaňajšieho leta nosí kapitánsku pásku. V uplynulej sezóne odohral 45 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil 15 gólov a pridal osem asistencií.

"Podpísanie novej zmluvy bolo pre mňa jednoduché rozhodnutie. To, čo teraz ako klub robíme, je špeciálne a chcem byť toho súčasťou. Naozaj sa teším z toho, čo ešte príde. Môj príbeh je možno trochu iný, keďže som sa od 16 rokov pohyboval v rôznych kluboch. Našiel som miesto, kde sa môžem usadiť a ktoré môžem nazývať mojím domovom. V Arsenale som sa od prvého dňa cítil skvelo," uviedol Ödegaard pre oficiálnu klubovú stránku.

"Je to náš kapitán a v našom klube nesmierne rešpektovaný človek, ktorý je veľkým vzorom a profesionálom. Prináša kvalitu a vyspelosť do všetkého, čo robí. Z pohľadu trénera je práca s Martinom ako človekom i hráčom absolútna radosť a je skvelé, že po tom, ako vo svojej kariére pôsobil v množstve klubov, sa teraz usadil a cíti sa tu ako doma. Všetci sa tešíme, že v našej ceste budeme pokračovať s Martinom aj v nasledujúcich rokoch," dodal tréner tímu Mikel Arteta.