Main Content

Lando Norris a Red Bull Racing?

štvrtok, 7. september 2023 06:56 | Autor: Róbert Kalnický

Lando Norris
Lando Norris | zdroj: TASR

Situácia Sergia Pereza v Red Bull Racing je mimoriadne nejasná. Situácie okolo mexického jazdca sa menia doslova zo dňa na deň.

Jedným z najväčších mediálnych „hráčov" je Helmut Marko. Podľa jeho slov totiž raz má Mexičan plnú dôveru tohto tímu, no na druhý deň ju zas nemá. Aktuálne sa hovorí o možnom spojení s britským jazdcom Landom Norrisom. „Pérez nie je konzistentný a nie vždy je sústredený,“ uviedol Marko.

80-ročný predstaviteľ Červených býkov zároveň prekvapil fanúšikov vetou o možnom spojení s Landom Norrisom. Ten aktuálne jazdí v McLarene, no jeho výkony majú vzostupnú tendenciu. Marko však uviedol zaujímavú myšlienku:  „Má však kontrakt do konca roku 2024, Lando Norris až do roku 2025. Škoda, že má takú dlhú zmluvu, pretože by patril medzi kandidátov. Raz sme dokonca dospeli k dohode, podľa ktorej sa mal Norris presunúť do Toro Rosso, keď si jeho manažér neuvedomil, že v zmluve s McLarenom je opcia. Z pohľadu veku a rýchlosti by sa k nám však veľmi hodil.“

Nie je pochýb o tom, že Norris je perfektným jazdcom. „Pozrite, Lando je skvelý jazdec, o tom niet pochýb, a môžete vidieť jeho rastúci potenciál. Je však pilotom McLarenu a vy musíte rešpektovať uzavreté dohody,“ uviedol na jeho adresu Xhristian Horner. Ako sa však hovorí, nič nie je nemožné. Kombinácia Verstappen - Norris by však bola byť smrteľnou.