Main Content

Lewis Hamilton sa oprel do Verstappena: Doteraz nemal v tíme konkurenciu!

piatok, 1. september 2023 15:40 | Autor: Róbert Kalnický

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton | zdroj: TASR

Skúsený britský pilot F1 Lewis Hamilton si kopol do Maxa Verstappena a jeho tímových kolegov. Podľa slov sedemnásobného svetového šampióna totiž úradujúci majster sveta ešte nemal v tíme kvalitného súpera.

Len včera sa skúsený veterán dohodol na predĺžení spolupráce s Mercedesom. „Podľa môjho osobného názoru Valtteri, a vlastne všetci moji kolegovia, boli silnejší ako Maxovi kolegovia. Jenson, Fernando, George, Valtteri a Nico. Všetci títo chlapci boli veľmi silní a podávali konzistentné výkony. Max však nemusel bojovať proti nikomu takému,” uviedol Brit v rozhovore pre Sky Sports.

V súčasnej sezóne je parťákom holandského pretekára Sergio Perez. Napriek tomu, že Mexičan jazdí v najlepšom aute na gride, na svojho tímového kolegu stráca priepastných 128 bodov. Veľký rozdiel sa ukázal aj naposledy, na Veľkej cene Holandska, kde práve Verstappen sfúkol opäť svojho tímového kolegu nielen vďaka šťastným okolnostiam, ale aj vďaka magickej rýchlosti na trati.

V minulosti Verstappen jazdil v jednom tíme s viacerými jazdcami. Za zmienku stoja Alexander Albon, Daniel Ricciardo či Pierreom Gaslym. Všetkých dokázal Verstappen poraziť. Na druhej strane však treba uviesť, že Hamilton mal za kolegov v minulosti osobnosti ako Jenson Button, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Nico Rosberg či v súčasnosti jazdí s budúcou hviezdou Georgeom Russellom.