Main Content

Číňan Zhou reagoval: Blíži sa jeho koniec v F1?

piatok, 1. september 2023 15:32 | Autor: Róbert Kalnický

Guanyu Zhou
Guanyu Zhou | zdroj: F1

Silly season v F1 pokračuje aj naďalej. V úvode druhej polovice sezóny sa naďalej špekuluje nielen o viacerých zmenách farieb, ale aj tom, kto by kráľovnú motoršportu mohol opustiť. 

V uplynulých dňoch viacero médií prinieslo informáciu o tom, že čínsky pilot Guanyu Zhou sa zmieta v problémoch. Jeho miesto v Alfe Romeo nie je isté a jeho budúcnosť sa bude riešiť v najbližších týždňoch. Jediný Číňan v F1 však tieto vyjadrenia poprel a označil ich za absolútne hlúposti.

„Samozrejme, že mám osobných sponzorov a nemám pocit, že by mi chýbali zdroje. Tie špekulácie sú výmysly. Spolu s tímom musíme prebrať detaily, pretože to nie je náš prvý kontrakt. Druhá zmluva je vždy viac sústredená na detaily,“ uviedol jazdec Alfa Romeo pri otázke na špekulácie ohľadom jeho mena.

Napriek jeho sebavedomým vyhláseniam stále nie je isté, či bude v F1 pokračovať. Kontrakt na ročník 2024 zatiaľ podpísaný nemá. Navyše, nedarí sa mu ani z osobného hľadiska, pretože na konte má pred Veľkou cenou Talianska len 4 body.