Main Content

Kedy by mohol Mick Schumacher dostať druhú šancu?

štvrtok, 31. august 2023 11:27 | Autor: Róbert Kalnický

Mick Schumacher
Mick Schumacher | zdroj: TASR

Nemecký pilot Mick Schumacher sa vytratil z očí F1. Aktuálne však mladý Nemec pôsobí v pozícii rezerveného jazdca v stajni Mercedes.

V súvislosti s jeho menom sa vo veľkom začína hovoriť o možnom návrate do monopostu jedného z tímov F1. Schumacher v minulosti odjazdil dve sezóny za Haas, no v tejto stajni sa mu vôbec nedarilo. V prvej sezóne síce porazil Nikitu Mazepina, no v druhej nestačil na veterána Kevina Magnussena. Napokon sa predstavitelia Haasu rozhodli angažovať Nicka Hülkenberga, ktorý vytlačil Schumachera z jeho pozície.

Mladý pilot však svoje nádeje nezvdáva. Povzbudivé slová podáva aj šéf Mercedesu Totto Wolf „Myslím si, že si zaslúži byť na štartovom rošte,“ uviedol Wolff. „V momente, keď sa dlhšie trápite so sebavedomím, vyvíjate na seba čoraz väčší tlak, a tým horšie výkony podávate. Nazdávam sa, že presne to sa stalo Schumacherovi v Haase.“ Jeho pozícia je však nejasná.

Mercedes totiž disponuje tandemom Hamilton a Russell. Britský tandem totiž patrí k najlepším na gride. Otvára sa však perspektíva iného tímu. Hlavné slovo však v súčasnosti majú zástupcovia Mercedesu. Pustia svojho mladíka do inej stajne?