Main Content

Martin Gernát prehovoril o KHL: Čo hovorí na zápas reprezentovať?

nedeľa, 27. august 2023 12:31 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Martin Gernát
Martin Gernát | zdroj: TASR

Slovenský hokejový obranca Martin Gernát reagoval na svoju situáciu a zákaz reprezentovať. Skúsený zadák predstúpil pred mikrofón ruského portálu allhockey.ru a reagoval na viaceré otázky.

Jedna z nich sa priamo dotýkala zákazu reprezentovať. Rodák z Košíc na ňu takto zareagoval: „V kariére som mal obdoie, kedy som naozaj často hral v reprezentácii. Teraz som dostal šancu ísť do lepšej ligy. Chcem dokázať, že môžem hrať v jednej z najlepších súťaží na svete, preto som sa rozhodol prísť sem. Čo sa týka reprezentácie Slovenska, dúfam, že sa situácia čoskoro zmení a hráči KHL budú môcť hrať za národný tím."

Ruský portál zároveň uviedol, že Gernát sa spoločne s celou rodinou presťahoval do Ruska. Ročník 2023/2024 by mal stráviť v tíme Lokomotivu Jaroslavľ. V uplynulých mesiacoch vyplávala na povrch informácia o tom, že držiteľ bronzovej medaily z Pekingu je najlepšie plateným Slovákom v tejto súťaži.

V závere rozhovoru prišla otázka aj na to, či považuje slovenský zákaz reprezentovať ako nezmyselný. Košický rodák na ňu reagoval nasledovne: „Nechcem o tom príliš veľa hovoriť. Nerozumiem však tomu, prečo sa to stáva hráčom, ktorí chcú napredovať vo svojej kariére. Každý predsa chce hrať za reprezentácia."