Main Content

Chystajú sa zmeny v Red Bull Racing?

nedeľa, 6. august 2023 11:19 | Autor: Róbert Kalnický

Sergio Perez
Sergio Perez | zdroj: TASR

Kolotoč F1 aktuálne zažíva letnú prestávku, avšak vo veľkom sa rozpráva o ročníku 2024. Žhavým je miesto druhého pilota v stajni Red Bullu Racing.

Na sociálnej sieti Twitter sa totiž objavili špekulácie, kde podľa holandských médií začína líder Pohára konštruktérov rozmýšľať o náhrade Sergia Pereza. Skúsený Mexičan sa totiž nedokáže vyrovnať s tlakom a v najsilnejšom monoposte na rošte nie je taký dominantný, ako jeho tímový kolega Max Verstappen. V celkovom hodnotení je síce Perez na druhej pozícii za dominantným Holanďanom, no stráca na neho priepastných 125 bodov.

V kuloároch sa začínajú spomínať viaceré mená. Vo farbách AlphaTauri sa po návrate dobre prezentuje Daniel Ricciardo, no šialená špekulácia sa dotýky aj Fernanda Alonsa. V uplynulých dňoch totiž komentátor Števo Eisele uverejnil túto špekuláciu na sociálnej sieti Twitter. 

Žiadne oficiality však na stole platné nie sú. Skúsený Mexičan Perez má v Red Bulle naďalej platný kontrakt. Jedno je však isté. Stolička pod ním je poriadne rozkývaná, takže potrebuje silnú druhú polovicu sezóny, aby umlčal všetkých svojich kritikov.