Main Content

Ryan Giggs a domáce násilie: Ako dopadne celý prípad?

streda, 19. júl 2023 07:33 | Autor: TASR

Ryan Giggs
Ryan Giggs | zdroj: TASR

Ryana Giggsa nebudú opäť súdiť pre obvinenia z domáceho násilia. Prokurátori stiahli návrh proti bývalému futbalovému reprezentantovi Walesu, pretože jeho bývalá priateľka nechce vypovedať.

Štyridsaťdeväťročný bývalý hráč Manchestru United sa mal 31. júla druhýkrát postaviť pred súd. Minuloročný mesačný proces skončil bez toho, aby porota vyniesla rozsudok k verdiktu o obvineniach z napadnutia a použitia nátlakového správania voči jeho bývalej priateľke. Giggs mal v novembri 2020 zaútočiť na Kate Grevillovú, pričom jej spôsobil ujmu na zdraví vo svojom dome vo Worsley.

Obhajca Peter Wright uviedol, že súdny proces si na Kate aj jej sestre Emme "vybral svoju daň". "Vzhľadom na to neponúkame žiadne dôkazy v bodoch 1., 2. a 3. Toto rozhodnutie sa neprijíma ľahko," povedal Wright podľa agentúry AFP. Sudkyňa Hilary Manleyová skonštatovala, že formálne vynáša rozsudky o nevine v týchto bodoch obžaloby.

Giggs počas svojej 23-ročnej hráčskej kariéry vyhral s Manchestrom United 13 titulov v Premier League, dva v Lige majstrov a odohral 963 zápasov. V júni minulého roka odstúpil z funkcie trénera waleského národného tímu.