Main Content

LeBron James a koniec kariéry: Je to aktuálna téma?

štvrtok, 13. júl 2023 08:21 | Autor: TASR

LeBron James
LeBron James | zdroj: TASR

Americký basketbalista LeBron James sa ešte nechystá ukončiť kariéru v NBA. Tridsaťosemročný krídelník počas odovzdávania športových cien televíznej spoločnosti ESPN potvrdil, že potiahne v drese Los Angeles Lakers ešte jednu sezónu.

James odštartuje už svoju 21. sezónu v zámorskej súťaži. "Nezáleží, koľko bodov získam a čo všetko predvediem na palubovke. Tou hlavnou otázkou pre mňa je - či dokážem hrať naplno, bez toho, že by som sa snažil oklamať tento šport. V deň, keď nebudem môcť odovzdať basketbalu všetko, určite skončím. Ten deň však ešte nenadišiel," vyhlásil hviezdny basketbalista podľa AP.

Štvornásobný ligový šampión a štvornásobný najužitočnejší hráč súťaže (MVP) prekvapil mnohých, keď po vypadnutí Lakers vo finále Západnej konferencie naznačil, že si nie je istý svojou budúcnosťou.

To rozprúdilo špekulácie o jeho možnom ukončení hráčskej kariéry. Najlepší strelec histórie NBA však teraz potvrdil, že plánuje dodržať kontrakt s Lakers, ktorý mu vyprší po sezóne 2023/2024. V nej by si mal zarobiť takmer 47 miliónov dolárov. Kontrakt zahrňuje aj opciu na ďalší ročník, ak by sa ju rozhodol využiť, v sezóne 2024/2025 by mal plat približne 50 miliónov USD.