Main Content

Austrálsky plavec Thorpe spravil prvý krok k opympiáde

piatok, 16. marec 2012 10:00 | Autor: TASR

Ian Thorpe zvládol svoju prvú úlohu na austrálskom plaveckom šampionáte v Adelaide a postúpil do semifinále na 200 m voľným spôsobom.

Vo svojej rozplavbe dosiahol navlas rovnaký čas ako David McKeon 1:49,16 min a delil sa s ním o druhú priečku, celkovo piatu. Po prvej stovke ešte viedol (51,78), ale potom sa cez neho prehnal Ryan Napoleon, ktorý bol zo všetkých aktérov piatkových rozplavieb najrýchlejší - 1:48,27 min.

"Celkom slušný čas. Môžem byť spokojný s tým, čo som ráno predviedol," povedal Thorpe o svojom najlepšom výkone v tejto disciplíne od novembrového návratu do súťažných bazénov. Januárové maximum 1:50,79 okresal o 1,63 s. Za čias najväčšej slávy bol držiteľom svetového rekordu 1:44,06, tento výkon je doteraz na vrchole austrálskych tabuliek.

"Myslím si, že vyzeral veľmi dobre. Dnes sa potreboval na začiatku trochu otestovať, odviedol solídnu prácu. Rozhodovať bude druhá polovica a v nej vedel vždy zabrať, preto očakávam, že večer v semifinále už predvedie inú stratégiu," zhodnotil prvé vystúpenie päťnásobného olympijského víťaza v Adelaide hlavný tréner austrálskych plavcov Leigh Nugent.
© WEBNOVINY