Main Content

Ilkay Gündogan netrénoval s Nemeckom: Aký je dôvod jeho absencie?

štvrtok, 15. jún 2023 14:40 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Nemecký futbalista Ilkay Gündogan netrénoval vo štvrtok so svojou reprezentáciou pred prípravným zápasom v Poľsku. Tréner Hansi Flick s ním tak zrejme nepočíta v základe nadchádzajúceho stretnutia.

Gündogan priviedol v sobotu Manchester City k historickému titulu v Lige majstrov s kapitánskou páskou. Jeho tím zdolal Inter Miláno v Istanbule 1:0. K reprezentácii sa pripojil až v stredu večer a absolvoval individuálny tréning na vedľajšom ihrisku. Podľa informácií DPA však prišiel v rovnakom čase aj jeho krajan Robin Gosens – ten hral vo finále LM za Inter a tréning s národným tímom absolvoval.

Obaja hráči vynechali pondelňajší duel s Ukrajinou, ktorý sa skončil remízou 3:3. Ich tím čaká v utorok aj stretnutie s Kolumbiou. Nemci nehrajú kvalifikáciu na ME 2024, keďže majú istú miestenku ako hostitelia. Namiesto toho absolvujú tento rok osem prípravných stretnutí. Na domácom šampionáte chcú zlepšiť dojem z vlaňajších MS v Katare, kde vypadli druhýkrát za sebou v skupinovej fáze. Poliaci figurujú po dvoch zápasoch v E-skupine na druhom mieste, v utorok sa predstavia na pôde Moldavska.