Main Content

VIDEO: Giannis sa vrátil, ale nestačilo to. Jimmy Butler s 56 bodmi v Game 4

utorok, 25. apríl 2023 09:58 | Autor: TASR

Tyler Herro (vľavo) a Jimmy Butler
Tyler Herro (vľavo) a Jimmy Butler | zdroj: TASR

Basketbalisti Miami zvíťazili vo štvrtom zápase 1. kola play off NBA nad Milwaukee 119:114 a v sérii vedú 3:1. Ústrednou postavou Heat bol Jimmy Butler, ktorý zaznamenal 56 bodov.

Butler sa postaral o štvrtý najlepší výkon v play off v histórii súťaže. Viac bodov v jednom zápase nastrieľali len Michael Jordan (63), Elgin Baylor (61) a Donovan Mitchell (57). "Je to jeden z najinteligentnejších basketbalistov v tejto lige," povedal o Butlerovi tréner Erik Spoelstra z Miami.

Milwaukee nepomohol ani návrat Jannisa Antetokounmpa do zostavy, grécky reprezentant okrem 26 bodov zaznamenal aj 10 doskokov a 13 asistencií. Los Angeles Lakers zdolali vo štvrtom dueli štvrťfinále Západnej konferencie Memphis 117:111 po predĺžení a v sérii vyhrávajú 3:1.

Duel bol dramatický, hostia boli blízko k triumfu, ale LeBron James poslal zápas do predĺženia a v ňom už domáci zlomili súpera. Tréner LA Darvin Ham po zápase uviedol: "Ukázali sme mentalitu, nechceli sme prehrať. Som veľmi hrdý na to, ako sme bojovali.“