Main Content

POTVRDENÉ: Rusov nepustia na majstrovstvá sveta, tak si usporiadajú vlastné

štvrtok, 20. apríl 2023 11:19 | Autor: Róbert Kalnický

Ivan Fedotov a hokejisti Ruska
Ivan Fedotov a hokejisti Ruska | zdroj: TASR

Ruská hokejová reprezentácia sa nepredstaví na svetovom šampionáte druhý rok po sebe. Spolu s nimi na podujatie do Tampere a Rigy nepocestujú ani hráči Bieloruska. To sa však nejaví ako veľký problém, pretože Rusi si usporiadajú vlastný šampionát.

Prezident IIHF Luc Tardif sa pred pár dňami vyjadril, že dúfa, že Rusi a Bielorusi sa čoskoro vrátia na podujatia medzinárodnej hokejovej federácie. Bude to totiž znamenať, že vojna skončila. Hokej v Rusku šport číslo jeden, a tak musí tamojšia federácia konať. Bez účasti na majstrovstvách sveta by to bolo už druhé leto bez veľkého podujatia, a tak ich čaká domáci turnaji.

V rozhovore pre Match.TV to potvrdil Roman Rotenberg: „Budeme mať vlastné majstrovstvá sveta. Budeme hrať deväť zápasov, na MS ich je obvykle desať. Zvládneme to za dva týždne. Dáme dokopy najsilnejší tím a bude to sviatok pre fanúšikov. Dokážeme, že sme svetovou jednotkou."

V rámci šampionátu by mali Rusi cestovať po rôznych regiónoch svojej krajiny. Na pláne sú stretnutia s Bieloruskom či Kazachstanom. Zaujíamavosťou je, že vo výbere trénera Rotenberga figuruje až 22 hráčov z SKA Petrohrad. Reprezentácia nesie názov Rusko 25, no nikto nevie, čo tá číslovka presne znamená. Podľa posledných informácií sa hovorí, že by sa mohlo jednať o vekový priemer tímu.