Main Content

Vlci nenechali nič na náhodu: Humenné vo finálovom Game 2 deklasovali siedmimi gólmi

pondelok, 17. apríl 2023 07:32 | Autor: TASR

Humenné
Humenné | zdroj: TASR

Vlci Žilina zdolali v druhom zápase finále play off Tipos SHL na domácom ľade hokejistov HC 19 Humenné vysoko 7:0.

Vyrovnali tak stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:1. Hetrikom a dvomi asistenciami sa v domácom drese zaskvel Marco Halama, jeho spoluhráč z prvého útoku Róbert Varga mal bilanciu 2+2. Tretí duel série je na programe v stredu v Humennom.

Humenné ešte v tohtoročnej vyraďovačke nevyhralo zápasy s poradovými číslami dva a štyri. Žilina uštedrila "levom" najvyššiu prehru v prebiehajúcom ročníku. Pod Dubňom sa im osudnou stala nedisciplinovanosť, víťazi základnej časti využili päť z celkovo ôsmich ponúknutých početných výhod. Medzi strojcov domáceho triumfu patril aj brankár Patrik Romančík, za ktorého chrbát neprešiel ani jeden pokus a tešil sa tak z druhého čistého konta v sezóne.

finále play off Tipos SHL - 2. zápas:

Vlci Žilina - HC 19 Humenné 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Góly: 4. Sýkora (Koyš, Pohl), 8. Halama (Novák, Varga), 14. Varga (Halama), 23. Varga (Pohl, Halama), 40. Halama (Tibenský, Varga), 45. Halama (Tibenský, Kluka), 49. Jakubík (Macek, Kluka). Rozhodovali: Crman, Novák – Frimmel, Klejna, vylúčení: 4:8 na 2 min. presilovky: 5:0, oslabenia: 0:0, 3342 divákov.

Žilina: Romančík – Grebenčšikov, Novák, Pohl, Šidlík, Sloboda, Pacalaj, Růžička, Nahálka – Kluka, Halama, Varga – Koyš, Mráz, Macek – Melcher, Jakubík, Rehák – Sýkora, Tibenský, Lopušan

Humenné: Durný (14. Krasanovský) – Pulščák, Novický, Novota, Lenďák, Kudin, Ťavoda, Zekucia, Ragan – Borov, Krajňák, Horvát – Vaško, Vrábeľ, Safaralejev – Lačný, Trandin, Legalin – Zahradník, Markuš, Frič

/stav série: 1:1/

Hlasy po zápase /zdroj: SZĽH/:

Jarrod Skalde, Vlci Žilina: "Minulý zápas to bola hra špeciálnych formácií, súper využil dve z piatich presilových hier, my zo štyroch žiadnu. Dnes to bola úplne iná hra a to je ten podstatný rozdiel. Využili sme hneď prvú presilovku, vzápätí ďalšie dve v prvej tretine a to bol obrovský rozdiel, ktorý určil vývoj duelu. Naše presilovky, ale aj oslabenia boli dobré a chalani odviedli skvelú prácu. Romančík urobil niekoľko skvelých zákrokov aj v oslabeniach a podržal nás."

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: "Dnes sme úplne zle vstúpili do zápasu. Robili sme presne tie veci, ktoré sme nechceli robiť a dávali sme šancu Žiline odskočiť nám gólovo aj herne. Potom už bolo veľmi ťažké zastaviť ten vlak, ktorý sa rútil. Žiaľ, dnes to nevyšlo. Do tohto dvojzápasu sme však šli s tým, aby sme uhrali jeden zápas a to sa nám podarilo. Či v play off prehráte zápas 0:1 alebo 0:7, je to stále strata bodu. Po dnešku je to 1:1 a ideme do Humenného."