Main Content

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (3.-4.3.)

pondelok, 5. marec 2012 10:23 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (3.-4.3.)
Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (3.-4.3.) | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe cez víkend hneď dve kolá a tak si mužstvá mohli 5 kôl pred koncom pripísať do tabuľky hneď 6 bodov. Priniesol víkend prekvapenia na úkor favoritov?

Sobotňajšie zápasy (20. kolo)

Jokerit Petržalka - LG Bratislava 5:4 (3:3,2:0,0:1)
Góly: Válek 2, Slušný, Bakoš, Martinusík – Paulech, Mikulčík, Mateička, Ondrušek

Nováčik z Bratislavy odohral výborný zápas, po ktorom si do tabuľky pripísal dôležité 3 body. Po prestrelke v prvej tretine prišiel rozhodujúci úder „žolíkov“ v druhom dejstve, kde nováčik umne čakal na svoju šancu, ktorá napokon prišla. Predpokladané prekvapenie tak potvrdil nováčik v extralige a po výbornom výkone sa v boji o play-off priblížil k 8.miestu.

MŠK Kežmarok - ŠK Profis 32 Sharks Bratislava 7:0 (2:0,1:0,4:0)
Góly: Oravec 4, L. Svitana 2, K. Jankura

Na východe nebolo o favoritovi pochýb. Domáci po neúspešnej minulo týždňovej premiére tentoraz nezaváhali a poradili si s mužstvom z hlavného mesta rozdielom triedy. Blysol sa najmä Oravec, ktorý si pripísal 4 góly do tabuľky strelcov.

Double Team P. Bystrica - Imperial Vitamins Martin 1:2 (0:0,1:1,0:1)
Góly: Lyš – Wagner, Bielený

Bojovný hokejbal sa hral na Považí, kde sa predstavil favorit z Martina, ktorý sa však musel často krát brániť domácim útočným akciám a brejkom. Skúsení hostia však umnou hrou dokázali trestať každú chybu domácich. Zápas bol dlho vyrovnaný, no v polovici poslednej časti rozhodol po rýchlom brejku Bielený. Hostia napokon aj s dávkou šťastia vybojovali 3 body.

Reebok Ružinov - ŠK 98 Pruské 7:3 (4:0,1:2,2:1)
Góly: Behúl, Rímsky po 2, Guráň, Danko, Zelenák – M. Buday, Kučera, M. Suchánek

Ružinovčania „bijú“ každého , kto im prišiel na jar do domácej arény. Tentoraz si to odniesli Prušťania, ktorý prišli o body už v prvej tretine. Domáci však nepripustili drámu a počas celého zápasu si udržiavali bezpečný náskok a šetrili sily na nedeľu.

HBC Žirafa Žilina - HBK Kometa Vrútky3:2 sn (0:0,1:1,1:1-1:0)
Góly: Lajčiak, J. Drevenák, rozh. nájazd J. Drevenák – Šišmič, T. Ruttkay

Vyrovnané stretnutie sa odohralo v Žiline, kde v derby zápase vynikli najmä brankáry. Domáci síce inkasovali v druhej tretine ako prvý, no na začiatku záverečného dejstva už vyhrávali 2:1 a hostia, ktorí boli považovaní za favorita sa museli strachovať o body. O vyrovnanie sa napokon postaral 2 minúty pred koncom Ruttkay, ktorý poslal zápas do nájazdov. V nich boli šťastnejší domáci a pripísali si 2 nečakané body.

Nedeľné zápasy (21. kolo)

Reebok Ružinov - Imperial Vitamins Martin 5:4 sn  (1:1, 2:2, 1:1)
Góly: Huber 2, Behúl, Kovalík, rozh. nájazd Polák – Borsík 2, Silvester, Wagner

Stretnutie kola sa odohralo až v nedeľu, kde hostil domáci Ružinov suseda v tabuľke – tretí Imperial Vitamins Martin. Zápas ako na vážkach, hostia vyhrávali 0:1, prehrávali 2:1, no napokon sa každá tretina skončila remízou. Zápasu kola nechýbalo nič, potrebné korenie – góly prinieslo a tak hŕstka divákov neľutovala cestu do Ružinova. Dráma vyvrcholila až do nájazdov, kde boli šťastnejší domáci, ktorý aj za prispenia rozhodcov získali extra bod naviac.

MHbO Géci L. Mikuláš - ŠK Profis 32 Sharks Bratislava 2:5 (0:1,0:1,2:3)
 Góly: Fiala, Mitošinka - Maier 2, Mikoczi, Sýkora, Katona

Liptáci ešte stále nemajú k dispozícii vlastné ihrisko a tak aj tento duel odohrali v Kežmarku. Tento krát hostili Profis Sharks z Bratislavy, ktorý v sobotu „vyfasoval“ 7 kúskov od domáceho Kežmarku. Dnes však tím z hlavného mesta zabral a prekvapujúco, no zaslúžene si pripísal 3 body.

MŠK Kežmarok 4:2 - LG Bratislava (0:2,0:0,4:0)
Góly: Paločko 2, Oravec, K. Jankura - Varga, Hrabárik

Domáce dvojkolo bolo pre domáci MŠK úspešný. Hoci bol stav na svetelnej tabuli po dvoch tretinách nepriaznivý a domáci prehrávali 0:2, nevzdali sa a po 4 góloch v sieti LG si tak pripísali ďalšie body do tabuľky. Naopak Bratislavčania zažili „čierny víkend“ a po vyrovnaných zápasoch svieti  na ich konte 0 bodov. LG si tak skomplikovali situáciu v tabuľke.

Kometa Vrútky - Double Team Považská Bystrica 2:3 sn (1:1, 1:0, 0:1)
Góly: Lihaň, Ruttkay - Pružinský, Kuric, rozhodujúci nájazd Koleno

Kométa nepotvrdila úlohu favorita v sobotu v Žiline a ani v nedeľu na domácej pôde nedokázala bodovať naplno. Zápas poznačilo množstvo vylúčených, z ktorých vyplynula občasná nervozita. Hoci domáci favorit po dvoch tretinách vyhrával najtesnejším rozdielom, hostia sa nevzdali a vyrovnali. V nájazdovej lotérii nepotvrdili domáci streleckú prevahu a prekvapujúco podľahli tímu z Považia.