Main Content

Pep Guardiola je rozhodnutý: Manchester City neopustí

sobota, 11. február 2023 11:29 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Španielsky tréner Pep Guardiola nemá v úmysle opustiť anglický futbalový klub Machester City. Uviedol to po obvineniach voči úradujúcemu majstrovi Premier League, podľa ktorých klub v rokoch 2009 až 2018 neposkytol kompletné údaje z účtovníctva a nesplnil podmienky finančnej fair play (FFP).

V prípade, ak nezávislá komisia klubu uzná vinu, City by mohlo čeliť odpočítaniu bodov či dokonca vypadnutiu z najvyššej anglickej súťaže. Guardiola už skôr vyhlásil, že ak by mu klub o porušení FFP klamal, tak by odišiel. Španiel však verí, že prípad skončí rovnakým spôsobom ako obvinenie Európskej futbalovej únie (UEFA) z roku 2020, ktoré napokon zrušil Športový arbitrážny súd (CAS).

"Moja prvá myšlienka je, že sme už odsúdení. Deje sa to isté, čo sa stalo s UEFA. Klub už vtedy dokázal, že je nevinný. Ľudia hovoria, že klamali, no mne neklamali. Prečo by som nemal dôverovať svojim ľuďom a mal by som veriť generálnym riaditeľom ostatných klubov?," citovala Guardiolu agentúra AFP.

Španiel nedávno so "Citizens" predĺžil kontrakt do roku 2025. Ide zatiaľ o jeho najdlhšie pôsobenie na pozícii hlavného trénera. "Z tohto miesta sa nepohnem. Môžem vás ubezpečiť viac ako kedykoľvek predtým, že chcem zostať. Niekedy mám pochybnosti, pretože sedem či osem rokov je dlhé obdobie, ale teraz sa mi už nechce ísť ďalej," uzavrel 52-ročný kouč.