Main Content

FAKER vs DEFT: MS v League of Legends prinesú priam biblické vyvrcholenie

sobota, 5. november 2022 12:42 | Autor: Jakub Vaverka

Faker vs Deft
Faker vs Deft | zdroj: League of Legends: Archive

Deväť rokov po začatí svojej profesionálnej kariéry bude Kim "Deft" Hyuk-kyu hrať svoje vôbec prvé finále Worlds. Jeho "Posledný tanec" pokračuje po tom, čo DRX porazil Gen.G v semifinále, a v ceste mu stojí iba T1.

Autorom textu je Alexander Bažík

Pred začiatkom MS 2022 by nikoho ani nenapadlo, že DRX sa dostane do finále MS 2022. Očakávania však boli niekoľkokrát prekonané a DRX je len jediný bo5 od toho, aby bol korunovaný za majstra sveta.

Počas celej sezóny mal DRX svoje vzostupy a pády, ale nakoniec prekonáva očakávania všetkých a vychodil si svoju cestu až do finále. Je to akoby sme boli vo filme a Deft je hlavným protagonistom. Ako to ale v niektorých príbehoch býva, niekedy sú hrdinovia dvaja a tým druhým hlavným hrdinom by nebol nikto iný než Lee “Faker” Sang-hyeok. 

UNKILLABLE DEMON KING je späť

Od jeho debutu ubehlo takmer desaťročie, ale Faker je stále tu, aby všetkým dokázal, že stále má schopnosti a mechanizmy na to, aby mohol bojovať o titul majstra sveta. 

Konečne, po 5 rokoch tvrdej práce, sú Faker a T1 späť vo finále Worlds. Minulý rok na MS 2021 vypadli v semifinále s DWG KIA 3-2. Po návrate s takmer rovnakým tímom pod novým vedením sa súpiske darí pod vedením bývalého junglera a trojnásobného víťaza majstrovstiev sveta Bae „Bengi“ Seong-woonga.

Momentálne som nesmierne šťastný. Tento rok som mal dobré pocity a som len krôčik od titulu, takže je to naozaj skvelé. Tentokrát využijem príležitosť pre svojich fanúšikov,“ povedal Faker v rozhovore po zápase.

Nekončiace puto

Deft a Faker navštevovali strednú školu Mapo High School. Títo dvaja hráči mali predurčený vzťah odkedy začali hrať profesionálne, dokonca sa pripojili k dvom „neobvyklým“ organizáciám ako KT Rolster a SKT T1. Víťazstvo však zvyčajne patrilo Fakerovi.

Ako sa celosvetová komunita League of legends vyjadruje ku vzťahu Defta a Fakera hovorí za všetko o vzťahu týchto dvoch hlavných hrdinov sobotného finále v League of legends: „Faker je úhlavný rival Defta “, „Boh zrodil Defta, prečo potom stvoril Fakera?“ 

Po mesiaci bojov sa príbeh dvoch hrdinov pomaly končí. V nedeľu 6.11.2022 01:00 nášho času sa odohrá zápas T1 proti DRX. Po 9 rokoch od svojho prvého debutu sa budú snažiť proti sebe uspieť Faker a Deft, ktorí rozhodne majú za sebou zaujímavú históriu.

Bude to štvrtý titul T1 a Fakera? Alebo dostaneme príbeh zakončený v prospech protagonistu Defta s jeho tímom DRX?