Main Content

Klopp sa snaží verejnosť presvedčiť, že prehra vo finále Ligy majstrov ho trápila deň

sobota, 30. júl 2022 08:47 | Autor: TASR

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp | zdroj: TASR

Tréner Jürgen Klopp uviedol, že mu trvalo len jeden deň, aby sa preniesol cez neúspech futbalistov FC Liverpool v závere predchádzajúcej sezóny. Jeho tím mal šancu ako prvý v histórii získať v jednom ročníku štyri vzácne trofeje. To sa mu napokon nepodarilo.

"The Reds" si vybojovali FA Cup a Ligový pohár, o bod im však ušiel titul v Premier League a prehrali aj vo finále Ligy majstrov s Realom Madrid (0:1). Nemecký tréner uviedol, že dlho nesmútil: "Trvalo mi to deň. Potom sme mali slávnostnú prehliadku v Liverpoole a so všetkým som bol v poriadku," citovala ho agentúra AFP.

"Samozrejme sme vedeli, že je to blízko. Keď však máte v istých chvíľach smolu, takéto veci sa stávajú. Je to šport a my akceptujeme pravidlá. Vo futbale stačí aj rozdiel jedného bodu a v jednom zápas stačí aj rozdiel jedného gólu. Aj to akceptujeme, takže mi to netrvalo dlho, nad záverom minulej sezóny nemalo zmysel takto rozmýšľať," dodal Klopp.

Titul v PL vyfúkol Liverpoolu Manchester City, mužstvá sa v sobotu stretnú v tradičnom otváracom súboji sezóny Community Shield na leicesterskom King Power Stadium. Kloppovi zverenci nastúpia už bez Sadia Maneho, senegalský útočník prestúpil do Bayernu Mníchov. "Sadio bol šesť rokov v základnej zostave. Samozrejme, že to je strata, ale takto to chodí. Nemôžeme sa snažiť držať spolu navždy. Musíme urobiť zmeny a keď Sadio prišiel a povedal nám, že chce čeliť novej výzve, prijali sme to. Aj v novom zložení sa musíme zomknúť, to je úplne normálne," uzavrel Klopp.