Main Content

Revolúcia v golfe? PGA suspendovalo hráčov, ktorých zlákala Saudská Arábia

piatok, 10. jún 2022 07:40 | Autor: TASR

Rory Sabbatini
Rory Sabbatini | zdroj: TASR

Golfisti, ktorí sa zapoja do novej série LIV financovanej zo Saudskej Arábie, nebudú môcť štartovať na PGA Tour. Vedenie organizácie týchto hráčov suspendovalo.

Komisár PGA Tour Jay Monahan vylúčil vo štvrtok 17 hráčov, ktorí sa pripojili k sérii LIV Golf. Zdôraznil, že nikomu nepovolí súťažiť v novej organizácii a na PGA Tour zároveň.

"Títo hráči sa rozhodli z vlastných finančných dôvodov. Nemôžu však požadovať rovnaké výhody členstva v PGA Tour a platformu ako ostatní. Nerešpektujú nás, našich fanúšikov a ani našich partnerov," citovala Monahana agentúra AFP.

Reagovala aj druhá strana: "Vyhlásenie PGA Tour je pomstychtivé a prehlbuje priepasť medzi členmi. Je znepokojujúce, že organizácia, ktorá má vytvárať príležitosti hrať pre golfistov, je subjekt, ktorý golfistom bráni v hre."

Deviati hráči už rezignovali na členstvo v PGA Tour a uviedli, že podajú právne námietky proti sankciám. Požiadali o uvoľnenie, aby mohli súťažiť na turnaji LIV v Anglicku, no PGA Tour s tým nesúhlasila. Čiastočne z toho dôvodu, že podujatie koliduje s Canadian Open v rámci PGA Tour. Tento rok je naplánovaných ďalších sedem podujatí LIV, z toho päť v USA.