Main Content

Obojstranná spokojnosť. Carlos Sainz sa dohodol s Ferrari na novej zmluve

štvrtok, 21. apríl 2022 13:25 | Autor: TASR

Monopost Ferrari
Monopost Ferrari | zdroj: TASR

Španielsky jazdec Carlos Sainz predĺžil zmluvu so svojím tímom F1 Ferrari o ďalšie dva roky. Dvadsaťsedemročný pilot tak zostane v talianskej stajni až do konca sezóny 2024, rovnako ako jeho tímový kolega Charles Leclerc.

Sainz prišiel do tímu v roku 2021 po dvoch sezónach v McLarene. Vedenie Ferrari informovalo o predĺžení spolupráce pred víkendovou Veľkou cenou Emilia Romagna v Imole. "Vždy som hovorieval, že neexistuje lepší tím F1 ako je Ferrari. Po vyše ročnom pôsobení môžem potvrdiť, že obliekať jeho pretekársku kombinézu a reprezentovať jeho farby je niečo unikátne a neporovnateľné," citoval Sainza agentúra DPA.

Španiel absolvoval debut v efjednotke v roku 2015 v tíme Toro Rosso. Má za sebou dokopy 143 veľkých cien, pričom dosiahol osem pódiových umiestnení. V minulej sezóne skončil v celkovom hodnotení jazdcov na piatom mieste pred tímovým kolegom Leclercom. V aktuálnom ročníku mu patrí po troch pretekoch tretia priečka so ziskom 33 bodov za lídrom Leclercom (71) a Georgeom Russellom (37).

"Počas jeho pôsobenia v tíme už ukázal talent, ktorý sme od neho očakávali, dosiahol viaceré pôsobivé výsledky a využil väčšinu svojich príležitostí," uviedol na adresu Sainza Mattia Binotto, šéf Ferrari.