Main Content

FIA odmietla kritiku jazdcov ohľadom nízkej rýchlosti bezpečnostného vozidla

piatok, 15. apríl 2022 10:00 | Autor: TASR

Haas F1
Haas F1 | zdroj: TASR

Medzinárodná automobilová federácia (FIA) vo štvrtok odmietla kritiku zo strany jazdcov F1, ktorí neboli spokojní s rýchlosťou bezpečnostného vozidla počas VC Austrálie. Svoju reakciu uverejnila na sociálnej sieti Twitter.

"Vo svetle nedávnych vyjadrení ohľadom rýchlosti bezpečnostného vozidla formuly 1 by sme chceli pripomenúť, že jeho prvotná úloha nie je rýchla jazda, ale zaistenie bezpečnosti jazdcov, traťových maršalov a delegátov," uviedol strešný orgán súťaže na sociálnej sieti. "Rýchlosť bezpečnostného vozidla určuje riaditeľstvo pretekov na základe viacerých faktorov. Sú to napríklad vážnosť havárie, stmelenie poľa či bezpečné odpratanie úlomkov z trate," dodala FIA v reakcii na vyjadrenia pilotov.

Bezpečnostné vozidlá pre kráľovnú motoršportu zabezpečuje od roku 1996 Mercedes, vlani sa k nemeckej automobilke pridal Aston Martin. Pretekári na čele s úradujúcim majstrom sveta Maxom Verstappenom sa v Melbourne sťažovali, že safety car britskej výroby nedosahuje takú rýchlosť ako ten tradičný