Main Content

Volejbalistky Doprastavu obhájili Slovenský pohár

nedeľa, 29. január 2012 20:30 | Autor: TASR

Víťazom ženskej časti finále Slovenského pohára vo volejbale sa stali hráčky VK Doprastav Bratislava, ktoré v nedeľňajšom finálovom stretnutí zdolali svojho mestského rivala VK Slávia EU 3:1 a obhájili titul spred roka.

V úvode zápasu bola aktívnejšia Slávia, Doprastav sa prvýkrát dostal do vedenia za stavu 10:9. V priebehu setu si jeho hráčky vybojovali viacbodový náskok, ktorý bezpečne udržali až do konca.

V druhom sete viedol Doprastav rýchlo 8:3, ale Slávia šnúrou siedmich bodov otočila na 10:8 predovšetkým dobrou hrou v poli, keď hráčky viackrát loptu "vyškrabali" z palubovky. Slávia premenila hneď prvý setbal pri podaní Salanciovej. Tretie dejstvo ponúklo divákom hneď od úvodu vyrovnané výmeny.

Viac sa darilo hráčkam Doprastavu, ktoré boli v útoku priamočiarejšie. Vypracovali si 4-bodový náskok 10:6 a 11:7 a umnou hrou si ho postrážili až do konca.

Po vyrovnanom úvode štvrtého setu sa od stavu 8:8 začali presadzovať hráčky Doprastavu a pri podaní Hensonovej si vypracovali náskok štyroch bodov. V dramatickej koncovke bol napokon šťastnejší Doprastav, ktorý zaslúžene získal Slovenský pohár.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia finále Slovenského pohára vo volejbale žien 2011/2012:


VK Slávia EU Bratislava - VK Doprastav Bratislava 1:3 (-22, 21, -19, -23)


106 min, rozhodovali: Fatrdla a Dovičovič, 1000 divákov

Zostavy:
Slávia EU Bratislava: Kuciaková, Salanciová, Smataníková, Kóšová, Golitková, Hinzellerová, Martinátová (libero), Mitrengová, Svatošová, Pištěláková, Krišková
Doprastav: Crkoňová, Palgutová, Jelínková, Pencová, Rojková, Hensonová, Valachová (libero), Z. Vargová, B. Koseková

Reakcia:
Eva Koseková (trénerka VK Doprastav Bratislava): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, pretože ako naše družstvo, tak aj Slávia EU, podávali v predchádzajúcich stretnutiach dobré výkony. Napriek tomu som verila, že duel dopadne lepšie pre nás. Myslím si, že rozhodla naša lepšia hra v poli, takticky dobre sme podávali a dotiahli koncovky setov. Sme veľmi šťastné, že sme dokázali triumfovať."
.


© WEBNOVINY