Main Content

Je Chelsea von z hry o titul? Tuchel: „Všetko bolo proti nám.“

štvrtok, 30. december 2021 09:31 | Autor: Jakub Vaverka

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Tréner Chelsea Thomas Tuchel je nespokojný s výkonom rozhodcu Mikea Deana. The Blues doma iba remizovali s Brightonom 1-1 a pravdepodobne sú von z hry o titul.

Chelsea viedla po prvom polčas po góle Romelua Lukakua 1-0, zápas napokon skončil deľbou bodov, keď v 91.minúte skóroval striedajúci Danny Welbeck. Zaujímavosťou je, že pre Brighton sa jednalo o historický prvý gól na Stamford Bridge.

Remíza znamená, že Chelsea stráca na vedúci Manchester City priepastných osem bodov. Tréner Modrých Tuchel nebol spokojný s rozhodcom Deanom. „Pri góle Mounta na 2-0 rozhodca urobil hrozné rozhodnutie. Ani to nešiel skontrolovať. Všetko bolo proti nám, zranili sa nám dvaja hráči," povedal po zápase pre Amazon.

„Penaltové (ne)rozhodnutie bol vtip. Doslova žart, ani to len nešiel skonzultovať so systémom VAR," soptil Tuchel. „Veľa hráčov sa nám vratilo po Covide. Zranenie Reecea Jamesa bolo veľkou ranou, takisto zranenie Andreasa Christensena. Proti Brightonu, ktorý nemal čo stratiť, toho bolo na nás priveľa."

Je teda Chelsea ešte v reálnom boji o titul? „Ako by mohla byť? Mali sme sedem nakazených hráčov. Päť alebo šesť hráčov máme mimo na šesť a viac týždňov. Ako môžeme byť konkurencieschopní v boji o titul? Ostatní majú zdravý káder, trénujú v plnej sile. Bolo by hlúpe si myslieť, že to my dokážeme s absenciami. Toto je realita.“