Main Content

Conor Coady: Byť gayom bude každodennou súčasťou futbalu

utorok, 9. november 2021 11:11 | Autor: Jakub Vaverka

Conor Coady
Conor Coady | zdroj: TASR

Kapitán anglického Wolverhamptonu Wanderers Conor Coady prehovoril o LGBT problematike, ktorá je čoraz aktuálnejšia vo svete športu. Podľa neho bude verejné priznanie sexuálnej orientácie každodennou súčasťou futbalového sveta.

Conor Coady získal ocenenie Football Ally of the Year na odovzdávaní britských cien LGBT Awards. Je niečo ako spojenec tejto komunity vo futbalovom svete, pričom ďalšie mená, ktoré otvorene podporujú LGBT sú napríklad Jordan Henderson, Jurgen Klopp či Gary Lineker.

„Môžem hovoriť len za seba a za tím, v ktorom pôsobím. Som fanúšikom ľudí z komunity LGBT, je však pre mňa náročné o tom hovoriť,“ začal Conor Coady, pričom priznal, že je náročné komunikovať o tejto problematike predovšetkým kvôli reakciám médií a fanúšikov.

„Ako futbalista môžem povedať, že ak chce niekto verejne priznať svoju orientáciu, pozhovárať sa alebo poradiť, každý v šatni Wolves mu bude otvorený. Nikdy som nestretol hráča, ktorý by to vnímal negatívne," priznáva anglický reprezentant v rozhovore cez aplikáciou ZOOM

„Myslím si, že prvý hráč, ktorý to prizná, vyvolá reakcie. Následne sa to, teda podľa mňa, stane súčasťou každodenného futbalového života. To je to, na čo všetci čakajú,“ zakončil jeden z najskúsenejších obrancov v Premier League.