Main Content

Zuzana Čaputová gratulovala Rehák-Štefečekovej: Mimoriadny výkon, ktorý si zaslúži obdiv

štvrtok, 29. júl 2021 09:42 | Autor: TASR

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová | zdroj: TASR

Bratislava 29. júla (TASR) - Mimoriadny výkon strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej, ktorá získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape a podarilo sa jej prekonať aj svetový rekord v kvalifikácii, si zaslúži obdiv. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová.

"Srdečne gratulujem strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej k prvej zlatej medaile z Tokia pre Slovensko a veľmi sa teším, že sa stala olympijskou víťazkou v trape žien," uviedla hlava štátu. Poďakovala sa za fantastický výsledok a drží jej palce aj v ďalšej disciplíne, ktorá ju čaká v sobotu.

Rehák Štefečeková získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape, pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu. Je to pre ňu najvýraznejší úspech v kariére a tretia medaila z OH. V rovnakej disciplíne získala striebro v roku 2008 v Pekingu i v roku 2012 v Londýne.

Gratuloval jej aj premiér

Predseda vlády Eduard Heger taktiež zagratuloval slovenskej strelkyni. "Krásny úspech, ktorý opätovne potvrdil, že na Slovensku máme športové talenty. Držím palce aj ostatným športovcom a ďakujem im za reprezentáciu Slovenska," uviedol predseda vlády.