Main Content

V play off KHL si zahrajú aj štyria Slováci

nedeľa, 28. február 2021 08:36 | Autor: TASR

KHL
KHL | zdroj: TASR

Moskva 27. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Michal Čajkovský si v záverečný deň základnej časti KHL vylepšil osobné štatistiky, keď pomohol gólom a asistenciou k víťazstvu svojho Dinama Moskva na ľade Červenej hviezdy Kchun-lun 5:1.

Dinamo vyhralo šiesty duel za sebou a v Západnej konferencii obsadilo tretie miesto. Dvadsaťosemročný bek nazbieral v sezóne dvanásť gólov a šestnásť asistencií.

Július Hudáček nezabránil prehre Spartaka Moskva na domácom ľade s Viťazom Podoľsk 3:5. Slovenský brankár zneškodnil 22 striel a mal 84,62-percentnú úspešnosť zákrokov. Spartak, v ktorého drese pôsobí aj útočník Martin Bakoš, mal už pred sobotňajším duelom istotu postupu z ôsmeho miesta Západnej konferencie. Aj na východe bolo o postupujúcich rozhodnuté už pred posledným hracím dňom základnej časti.

Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk prehrali na domácom ľade s Traktorom Čeľabinsk 2:3 po predĺžení. Hostia vyrovnali osem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času a po 47 sekundách predĺženia rozhodol o ich triumfe Iľja Karpuchin.

V 1. kole play off proti sebe nastúpia na východe Kazaň (1) a Nižnij Novgorod (8), Omsk (2) s Jekaterinburgom (7), Magnitogorsk (3) s Barysom Nursultan (6) a Ufa (4) s Čeľabinskom (5). Na Západe sa vytvorili dvojičky CSKA Moskva (1) - Spartak Moskva (8. - J. Hudáček, Bakoš), Petrohrad (2) - Dinamo Minsk (7), Dinamo Moskva (3. - Čajkovský) - Čerepovec (6. - Liška) a Jaroslavľ (4) - Jokerit (5).