Main Content

Svetové média: Mbappe odobral Messimu kráľovskú korunu!

streda, 17. február 2021 10:11 | Autor: TASR

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Paríž 17. februára (TASR) - Výkon francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappeho v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov vyzdvihli aj európske médiá. Paríž St. Germain otočil v utorok zápas na ihrisku FC Barcelona z 0:1 na 4:1 a o tri góly sa zaslúžil práve Mbappe.

Dvadsaťdvaročný útočník sa stal vôbec prvým hráčom, ktorý podľa AFP zaznamenal hetrik proti Barcelone vo vyraďovacej fáze najprestížnejšej európskej súťaže. "Mbappe predviedol úžasný výkon, no impozantnú silu ukázal celý tím," napísal L'Equipe, ktorý nezabudol pripomenúť sezónu 2016/17. Vtedy Parížania taktiež v osemfinálovej fáze súťaže zdolali Kataláncov v prvom zápase 4:0, no v druhom na ihrisku súpera prehrali 1:6 a vypadli. "Ak sa PSG nepodarí postúpiť do štvrťfinále, bude treba zrušiť futbal," zverejnil francúzsky denník.

Superlatívmi na adresu Francúza nešetril ani španielsky denník Marca. "Kylian Mbappe sa prehnal Camp Nou a zničil ho ako hurikán. Jeho výkon sa zapíše do pamäti naveky. Barcelona bola svetelné roky ďaleko od dominancie, ktorou deprimovala starý kontinent," napísalo médium sídliace v Madride.

Barcelonské Mundo Deportivo tiež nenašlo miernejšie slová pre výsledok katalánskeho veľkoklubu. "Barcelona bola veľmi, veľmi ďaleko od výkonu, ktorý treba pre Ligu majstrov. Mbappe zničil Camp Nou."

Britské periodiká zápas označili za definitívny koniec éry dominancie Lionela Messiho. "Dlhé roky najlepší futbalista na planéte Messi pôsobil oproti Mbappemu ako hráč nižšej úrovne. Elektrizujúci Francúz je v 22 rokoch pripravený prevziať od Argentínčana kráľovskú korunu," napísal The Sun. "Mbappe predviedol jeden z najúžasnejších hetrikov za uplynulé roky, zatiaľčo Messi zhasol ako žiarovka. Na tento zápas sa bude spomínať, ako na ten, v ktorom Francúz strhol Argentínčanovi z hlavy korunu," zverejnil článok v podobnom duchu aj Daily Telegraph.