Main Content

Famózny výkon PSG v šlágri proti Lyonu: Bol pri tom aj Milan Škriniar

pondelok, 22. apríl 2024 10:16 | Autor: TASR

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Futbalisti Paríža St. Germain zvíťazili v nedeľnom súboji 30. kola francúzskej Ligue 1 nad Olympique Lyon 4:1 a sú blízko obhajoby titulu.

Na čele tabuľky majú 11-bodový náskok pred druhým AS Monaco, pričom oba tímy odohrajú do konca súťaže ešte päť stretnutí. Slovenský obranca Milan Škriniar nastúpil za domácich v 68. minúte. PSG viedol 4:1 už v polčase, dva góly strelil Goncalo Ramos. Úradujúci majster šetril viaceré opory, Kylian Mbappe sledoval celý zápas z lavičky náhradníkov.

Lyon klesol po víkende na ôsme miesto. Monaco poskočilo na druhú priečku po víťazstve na ihrisku Brestu 2:0. "Kniežatá" pritom dohrávali nedeľný zápas po dvoch vylúčeniach len s deviatimi hráčmi. Brest klesol na tretie miesto, na AS strácajú dva body, pričom Monako má ešte zápas k dobru. Hráči FC Metz zvíťazili na trávniku AC Le Havre 1:0.

V tabuľke im patrí 15. miesto, Le Havre zostalo na 16. priečke. Jedenáste Toulouse remizovalo pred domácimi priaznivcami s deviatym Olympique Marseille 2:2. O deľbe bodov rozhodol v nadstavenom čase kamerunský útočník hostí Faris Moumbagna. Lille zdolalo RC Štrasburg 1:0 a v priebežnom poradí s 52 bodmi figuruje na štvrtej pozícii. Stade Reims podľahol pred domácimi priaznivcami HSC Montpellier 1:2, nevyhral tak už štvrtý zápas za sebou.