Main Content

Sagan priznáva: Bennett je na krátke vzdialenosti rýchlejší než ja!

nedeľa, 6. september 2020 08:38 | Autor: TASR

Peter Sagan, Sam Bennett
Peter Sagan, Sam Bennett | zdroj: TASR

Loudenvielle 5. septembra (TASR) - Francúzsky cyklista Nans Peters zvíťazil v sobotňajšej 8. etape 107. ročníka Tour de France a dosiahol najväčší úspech kariéry. Jazdec stajne AG2R La Mondiale sa presadil v závere 141 km dlhej horskej trasy z Cazeres do Loudenvielle, keď ušiel svojím kolegom z úniku a cieľ preťal v čase 4:02:12 h.

Druhý finišoval Lotyš Toms Skujinš (Trek-Segafredo) a tretí bol Španiel Carlos Verona (Movistar). Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) prišiel vyše pol hodinu za najlepšími. Žltý dres si udržal Brit Adam Yates z Mitcheltonu-Scott.

Yates si udržal v celkovom poradí trojsekundový náskok pred Slovincom Primožom Rogličom (Jumbo-visma), tretí Guillaume Martin z Francúzska (Cofidis) stráca deväť sekúnd. Do Top 10 sa vrátil vďaka výbornému výkonu v záverečnom stúpaní ďalší Slovinec Tadej Pogačar (+48 s).

Sagan prišiel do cieľa na 140. mieste s mankom 32:39 min, no udržal sa na čele bodovacej súťaže. Druhý Ír Sam Bennett (QuickStep) na neho stráca sedem bodov.

V sobotu zdolal Sagana na rýchlostnej prémii, v hre však boli len dva body. "Včera som mal šancu urobiť veľký rozdiel v bodovacej súťaži, no v závere som mal smolu. Musím byť trpezlivý a uvidíme deň po dni. Tour bude veľmi ťažká a ja budem bojovať o zelený dres nie len na rovinatých etapách, ale aj v kopcoch. No väčšina rýchlostných prémií je ešte pred stúpaniami a za týchto okolností bude ťažké zdolať Sama Bennetta. Na krátke vzdialenosti je rýchlejší než ja. Som hrdý, že som v zelenom... zatiaľ," citovala Sagan oficiálna stránka Tour.

Viac o včerajšej etape: