Main Content

Prestupové novinky (17.8.): Guardiola v ohrození, Messiho odchod, Aubameyang či United

pondelok, 17. august 2020 10:35 | Autor: Martin Gregor

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Messi chce okamžite opustiť Barcelonu, tvrdí Marcelo Bechler

Marcelo Bechler z televízie Esporte Interativo, špecializujúci sa na dianie v klube FC Barcelona, vo včerajšom večernom príspevku uviedol, že Lionel Messi chce okamžite odísť z Barcelony. Spomínaný žurnalista v príspevku v španielčine dopísal do statusu na sociálnej sieti Twitter viac než výstižnú poznámku: ,,Messi chce odísť z Barcelony. Nie v roku 2021. Teraz!”Viac sa dozviete v tomto článku

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Aubamyang naznačil, že rozhodnutie príde čoskoro

O futbalovej budúcnosti Pierrea-Emericka Aubameyanga sa podľa všetkého rozhodne už v najbližších hodinách či dňoch. Naznačil to jeho status na Twitteri so štyrmi bodkami a obrázkom presýpacích hodín. Gabonský útočník v zime naznačil, že jeho pôsobenie na Emirates Stadium sa môže už v lete skončiť, no v závere sezóny, kedy sa Arsenalu podarilo vyhrať nad Liverpoolom aj Manchestrom City, zjavne našiel novú dôveru v klub a projekt, ktorý buduje tréner Mikel Arteta. Aj preto sa v súčasnosti skôr očakáva, že s Arsenalom napokon predĺži zmluvu. Tento predpoklad podporuje aj článok The Telegraph, ktorý uviedol, že vedenie sa už s Aubameyangom dohodlo na podmienkach vylepšeného viacročného kontraktu.

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Scholes volá po náhrade Lindelofa

Legenda Manchestru United Paul Scholes tvrdí, že Red Devils musia nutne posilniť stopérsky post. Obrovská kritika sa valí najmä na Victora Lindelofa, ktorý zlyhal vo včerajšom semifinále Európskej ligy so Sevillou. ,,Tvrdím, že musia niečo spraviť so stopérmi. Hovorím to už dlho,” zdôrazňoval po zápase bývalý skvelý stredopoliar. ,,Nie som si istý tým, či Lindelof dokáže byť dostatočne dobrým partnerom pre Maguirea. Myslím si, že potrebujeme vedľa neho viac dominantného obrancu,“ doplnil. V súvislosti s Manchestrom United bol okrem iných spájaný aj Milan Škriniar. Ktovie, možno práve teraz príde moment, kedy sa United pokúsia zabojovať o služby slovenského stopéra.

Paul Scholes
Paul Scholes | zdroj: © TASR

Ole Gunnar Solskajer potvrdil, že chce posily

Po včerajšej prehre Manchestru United v semifinále s Európskou ligou potvrdil tréner Red Devils Ole Gunnar Solskajer, že jeho tím potrebuje posily. ,,Bude to zvláštne leto. Máme len niekoľko týždňov a začne nová sezóna. Bude to pre nás veľká výzva,” uviedol na úvod. K prestupovému oknu následne skonštatoval: ,,Liga začne veľmi skoro, avšak prestupový trh bude otvorený dlhšie. Musíme túto vec zvládnuť veľmi dobre, byť chytrí a rozumní. Neviem vám povedať, kedy sa tieto prestupy uskutočnia avšak sústredíme sa na to. Musíme si byť stopercentné istí tým, čo chceme, kým urobíme tieto nákupy.”

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Pochettino náhradou za Guardiolu v Man.City?

Pep Guardiola po štyroch rokoch pôsobenia na lavičke Manchestru City ani raz nedokázal dostať tento tím do semifinále Ligy majstrov a to napriek tomu, že mal vždy k dispozícii špičkový káder. Stolička sa preto trasie už aj pod ním. Podľa britského denníku The Sun je vraj vedenie klubu naklonené možnosti jeho nahradenia trénerom Mauriciom Pochettinom. Ten je však spájaný aj s pozíciou kormidelníka FC Barcelona.

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Rýchle správy

Hoci to ešte oficiálne potvrdené nebolo, plátok COPE tvrdí, že Quique Setien už dostal padáka a teda už nie je trénerom FC Barcelona.

Chelsea sa podľa britského Mirror zaujíma o služby obrancov Johna Stonesa z Manchestru City a Lewisa Dunka z Brightonu.