Main Content

Prestupové novinky (16.8.): Nový tréner Barcelony, Messi či Manchester United

nedeľa, 16. august 2020 09:23 | Autor: Martin Gregor

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Messiho chce Manchester City. Je čas na prestup?

Je pochopiteľné, že po zdrvujúcej prehre Barcelony v Lige majstrov s Bayernom Mníchov (2-8), ktorá uzavrela túto nevydarenú sezónu Kataláncov, budú špekulácie týkajúce sa možného odchodu Lionela MessihoBarcelony pribúdať. Fámam o jeho odchode totiž nahráva viacero faktorov na čele so skutočnosťou, že Messi stále nepodpísal s Barcelonou novú zmluvu a tá súčasná končí už po budúcej sezóne. Tá najnovšia hovorí o veľkom záujme Manchestru City, ktorý po včerajšom vyradení v Lige majstrov cíti, že musí urobiť ešte niečo navyše, aby klub konečne získal vytúženú “ušatú trofej“. Viac sa dočítate v tomto článku

Lionel Messi, Manchester City
Lionel Messi, Manchester City | zdroj: TASR

Solskjaer si pýta peniaze na posily

Tréner Manchestru United Ole Gunnar Solskajer verí, že vedenie klubu mu zabezpečí dostatok financií na to, aby mohol posilniť svoj káder. Nórsky kormidelník sa totiž prikláňa k názoru bývalých legiend Red Devils, ktorí tvrdia, že tím potrebuje ešte minimálne 3 špičkové posily, aby sa dokázal rovnať Liverpoolu a Manchestru City a teda reálne pomýšľať nad ligovým titulom. ,,Stále sa zlepšujeme, ale ešte nie sme dopísaný článok. Nie sme k tomu blízko. Stále sme ďaleko od toho, aby sme boli na úrovni najlepších tímov Premier League. Sú veľmi pred nami,” uviedol Solskajer.

Marcus Rashford a Ole Gunnar Solskjaer
Marcus Rashford a Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Pochettino favoritom na trénera Barcy

Očakáva sa, že Barcelona už v najbližších dňoch oznámi prepustenie Quiqueho Setiena a taktiež predstaví nového trénera Blaugranas. Podľa Daily Star je aktuálne najhorúcejším kandidátom na tuto pozíciu argentínsky kormidelník Mauricio Pochettino, ktorý minulý rok doviedol Tottenham Hotspur do finále Ligy majstrov. V súvislosti s Barcelonou sa spomínali aj Xavi, Ronald Koeman či podľa France Football aj Thierry Henry, no Pochettino je údajne preferovanou voľbou.

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Rýchle správy

Eric Garcia odmietol komentovať svoju budúcnosť v Manchestri City po vypadnutí klubu v Lige majstrov. Mladý Španiel je spájaný s návratom do Barcelony, pretože odmietol predĺžiť s City súčasnú zmluvu.

Novým trénerom Watfordu sa stal Vladimiv Ivic. 43-ročný kormidelník podpísal s anglickým celkom ročnú zmluvu s opciou na ďalších 12 mesiacov.

Britský The Sun tvrdí, že Newcastle United sa zameral na získanie služieb bývalého kapitána Oxfordu Roba Dickeho. 24-ročný obranca zaujal svojimi výkonmi v League One a Straky by vyšiel len 2 milióny libier.

Newcastle sa podľa Sky Sports zaujíma aj o obrancu Chrisa Smallinga, ktorý sa vracia do Manchestru United z hosťovania v AS Rím.

Dortmund je podľa ESPN blízko k uzavretiu dohody s Realom Madrid o ročnom hosťovaní mladíka Reiniera Jesusa. Tínedžer prišiel do Realu v januári z Flamenga, no potrebuje hrávať. Súčasťou dohody by nemala byť opcia na trvalý prestup, čo naznačuje, že Real s ním do budúcnosti počíta.

Stredopoliar Manchestru United Aliou Traore bude podľa informácii Goal.com v budúcej sezóne hosťovať vo francúzskom tíme Caen.