Main Content

Messiho chce Manchester City. Je čas na prestup?

nedeľa, 16. august 2020 09:20 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi, Manchester City
Lionel Messi, Manchester City | zdroj: TASR

Je pochopiteľné, že po zdrvujúcej prehre Barcelony v Lige majstrov s Bayernom Mníchov (2-8), ktorá uzavrela túto nevydarenú sezónu Kataláncov, budú špekulácie týkajúce sa možného odchodu Lionela Messiho z Barcelony pribúdať.

Fámam o jeho odchode totiž nahráva viacero faktorov na čele so skutočnosťou, že Messi stále nepodpísal s Barcelonou novú zmluvu a tá súčasná končí už po budúcej sezóne. Keď k tomu prirátate nie práve ideálne vzťahy s vedením klubu, zlú formu tímu a pribúdajúci vek v kombinácii s túžbou vyhrávať ďalšie trofeje, ide o ideálny manévrovací priestor pre novinárov, ktorí podľa všetkého budú deň čo deň prinášať novinky týkajúce s a jeho možného odchodu z Katalánska.

Tá najnovšia hovorí o veľkom záujme Manchestru City, ktorý po včerajšom vyradení v Lige majstrov cíti, že musí urobiť ešte niečo navyše, aby klub konečne získal vytúženú “ušatú trofej“. Tým niečim by mohol byť práve príchod rekordného držiteľa Zlatých lôpt a obnova jeho spolupráce s Guardiolom.

Britský portál The Mirror tvrdí, že ani City si však nemôžu dovoliť vyplatiť Messiho spod súčasnej zmluvy s Barcelonou, pretože výkupná klauzula je stanovená na astronomických 701 miliónov eur. Katalánci by však vraj vzhľadom na fonačné problémy klubu boli ochotní pristúpiť aj na výrazne menšiu čiastku. Na druhú stranu treba uviesť, že vedenie Barcelony určite nepristúpi na žiadnu dohodu, ak bude cítiť aspoň malú šancu pre Messiho zotrvanie.

Odchod Messiho počas leta je podľa nášho názoru stále málo pravdepodobný, prakticky blízko nule. Messi si totiž Barcelonu veľmi váži. Pomohla mu v detstve, kedy mal problémy s rastom a prakticky ho vychovala pre veľký futbal. Vďačí jej za veľa. A preto je najpravdepodobnejšie, že Lionel si počká do budúceho leta, kedy mu vyprší zmluva a kedy budú voľby nového prezidenta a vedenia klubu. Až potom sa rozhodne na základe aktuálneho stavu čo s kariérou ďalej.