Main Content

Prestupové novinky (12.8.): Dembele, plány United, Havertz či Thiago

streda, 12. august 2020 09:37 | Autor: Martin Gregor

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Dembele náhradou za Sancha?

Hoci Hargreaves, Scholes a Van Persie si myslia, že príchod Jadona Sancha z Dortmundu do Manchestru United je stále reálny, britské média už špekulujú, na ktorého hráča sa Manchester United zameria, keďže možnosť príchodu 20-ročnej anglickej hviezdy na Old Trafford ešte počas tohto leta sa minimalizuje. Podľa informácii ESPN by mohol byť alternatívou Francúz Ousmane Dembele z Barcelony. ESPN dokonca tvrdí, že medzi United a Barcou už prebehli prvé rokovania na túto tému.  

Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé | zdroj: TASR

Liverpool neočakáva príchod Thiaga, tvrdí Sky Sports

Hoci to dlho vyzeralo tak, že Thiago Alcantata sa počas leta stane novou posilou Liverpoolu, čomu nahrávali aj chýry o tom, že sa veľmi pozdáva Jurgenovi Kloppovi, podľa čerstvých správ Sky Sports to skôr vyzerá tak, že tento prestup sa neudeje. Liverpool je totiž údajne spokojný so súčasnou skladbou stredu poľa a nepotrebuje ho vystužiť o ďalšieho hráča. Odchod Thiaga z Bayernu napriek tomu zostáva v hre, pretože Španiel túži po kariérnej zmene. Hovorilo sa aj o veľkom záujme Parížu St. Germain.

Thiago Alcantara
Thiago Alcantara | zdroj: © TASR

Hráči Manchestru United, ktorí sú na odchode z tímu

Portál Goal.com zverejnil mená troch hráčov Manchestru United, ktorí podľa všetkého opustia počas leta Old Trafford. Vo všetkých prípadoch má ísť o odchod vo forme hosťovania. Ide o futbalistov z tímu Manchestru United do 23 rokov, ktorý postúpil do prvej divízie Premier League Two, a preukazujú talent predurčujúci ich budúce pôsobenie v kvalitnom klube - Jamesa Garneta, Dyalna Levitta a Di’Shona Bernarda.

Old Trafford
Old Trafford | zdroj: TASR

Tréner Wolverhamptonu požaduje posily

Tréner Wolverhamptonu Nuno Spirito Santo po včerajšom vypadnutí vo štvrťfinále Európskej ligy so Sevillou vyhlásil, že bude naliehať na vedenie tímu, aby priviedlo do tímu nové posily. ,,Máme veľmi malý káder. Musíme byť na seba pyšní,” zdôraznil. ,,Teraz musíme spraviť správne rozhodnutia a nesmieme urobiť chyby ako v minulosti. Potrebujeme viac hráčov, ktorí nám pomôžu.

Popri tom ako Santo volá po ďalšom posilňovaní kádra Wolves, bude čeliť vedenie klubu vážnej výzve, aby si ustrážilo služby Raula Jimeneza a Adama Traoreho. Táto hviezdna dvojica je totiž stredobodom záujmu viacerých veľkoklubov.

Nuno Espirito Santo
Nuno Espirito Santo | zdroj: TASR

Holandský klub oznámil podpis Kaia Havertza

So šokujúcou správou, ktorá bola podľa všetkého len vydareným vtipom, prišiel účastník holandskej Eredivisie Heracles Almelo, ktorý včera na Twitteri oznámil, že získal služby Kaia Havertza z Bayeru Leverkusen, ktorý sa podľa všetkého čochvíľa stane posilou Chelsea. Podrobnejšie sme sa tejto téme venovali v tomto článku

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Tottenham predstavil prvú posilu

Dánsky futbalista Pierre-Emile Höjbjerg sa stal prvou posilou Tottenhamu. Jeho príchod zo Southamptonu bol oznámený v utorňajších poobednajších hodinách. Londýnsky klub zaňho zaplatil The Saints pätnásť miliónov libier. Podrobnosti sa dočítate v tomto článku

Pierre-Emile Höjbjerg
Pierre-Emile Höjbjerg | zdroj: Instagram

AC Miláno chce Bakayoka z Chelsea

Renomovaný taliansky novinár Fabrizio Romano informoval, že AC Miláno začalo rokovania s Chelsea týkajúce sa získania služieb Tiemouého Bakayoka. Prvou ponukou sú 3 milióny eur za ročné hosťovanie na San Siro s opciou v hodnote 35 miliónov eur v prípade jeho kúpy natrvalo. 25-ročný stredopoliar v tíme Rossoneri už pôsobil formou hosťovania z Chelsea v sezóne 2018/2019 a vraj túži po návrate.

Tiémoué Bakayoko
Tiémoué Bakayoko | zdroj: Instagram AC Miláno

Rýchle správy

Krídelník Burnley Dwight McNeil sa ocitol v centre pozornosti viacerých klubov. SKySports informoval, že záujem o jeho služby majú Leicester, Wolverhampton, AC Miláno a najnovšie aj Juventus.

23-ročný nigérijsky útočník Kelechi Iheanacho by podľa Fotosport mohol prestúpiť do Fenerbahce Instanbul. Turecký veľkoklub zaňho ponúka Leicestru City 12 miliónov eur.

The Guardian informoval, že prestup Davida Silvu do Lazio Rím je hotovou vecou. S talianskym celkom má podpísať trojročnú zmluvu. Pôsobenie španielskeho stredopoliara v Manchestri City sa skončí ukončením tejto sezóny Ligy majstrov.

Vyzerá to tak, že Real Madrid stiahne Martina Odegaarda z Realu Sociedad už toto leto a ponúkne mu príležitosť zabojovať o miesto v zostave Zinedina Zidana. 

Agent Aarona Remseyho poprel včerajšie správy, podľa ktorých je jeho klient na odchode z Juventusu, pretože nefiguruje v plánoch nového trénera Starej dámy Andreu Pirla. Údajne ide o nonsens vymyslený bulvárnymi médiami.

Manchester City mal oznámiť Kyleovi Walkerovi, že figuruje v jeho plánoch pre budúcu sezónu a Pep Guardiola počíta s jeho službami.