Main Content

Heracles Almelo oznámil podpis Kaia Havertza

streda, 12. august 2020 06:52 | Autor: Martin Gregor

Kai Havertz, Heracles Almelo
Kai Havertz, Heracles Almelo | zdroj: Twitter

Prestupových špekulácii je napriek súčasnej zlej ekonomickej situácii klubov, ktoré tvrdo zasiahli ekonomické dôsledky vypuknutia pandémie koronavírusu, stále neúrekom. Jedným z najskloňovanejších mien v rámci nich je Kai Havertz.

21-ročný nemecký ofenzívny stredopoliar, ktorý v nedávno skončenej sezóne Bundesligy strelil 12 gólov a pridal ďalších 6 asistencií, je považovaný za jedného z najperspektívnejších mladých hráčov súčasnosti. Aj preto sa v súvislosti s jeho prestupovou cenou spomína čiastka blízko 100 miliónom eur.

Keďže Havertz už oznámil vedeniu Bayeru Leverkusenu, že chce v lete odísť do slávnejšieho klubu, zostáva len otázkou, ktorý to bude. Najhorúcejšou stopou je londýnska Chelsea, ktorá má zdá sa k dispozícií najviac financií na posilňovanie kádra.

Včera však na sociálnych sieťach šokoval futbalovú verejnosť klub Heracles Almelo, ktorý oznámil, že práve on angažoval nemeckého mladíka. Stačilo, aby na Twitteri publikoval jeho fotografiu v drese Heracles a k nej priložil stručný a jasný odkaz: "Vitaj Kai!"

 

Pochopiteľne na 99,9% išlo zo strany správcu sociálnych sieti tohto holandského klubu len o  vydarený žart, ktorým pravdepodobne chcel spopularizovať ich mužstvo naprieč futbalovou Európu, čo sa aj podarilo. Len pre zaujímavosť celková hodnota kádra Heracles sa podľa Transfermartkt.com odhaduje na 10 miliónov eur. Havertz je teda teoreticky až 10-násobne hodnotnejší, než všetci hráči v tomto tíme. 

Na meno nového zamestnávateľa Havertza, o ktorého prejavili v nedávnej minulosti okrem Chelsea záujem aj Bayern a Real Madrid, si teda budeme musieť ešte počkať. Bayern aj Real však uviedli, že jednoducho nemajú teraz peniaze na drahé nákupy a preto zostáva top favoritom Chelsea.