Main Content

Blafuje Dortmund v súvislosti s Jadonom Sanchom?

utorok, 11. august 2020 08:46 | Autor: Martin Gregor

Jadon Sancho, Borussia Dortmund
Jadon Sancho, Borussia Dortmund | zdroj: TASR

Športový riaditeľ Borussie Dortmund Michael Zorc včera vyhlásil, že Jadon Sancho do Manchestru United toto leto určite neprestúpi. Bodka. Vyzerá to ako jasná správa, ktorú by média nemali spochybňovať.  Všetky špekulácie teda môžu ísť bokom. Sancho jednoducho nikam nejde. Alebo je to stále len taktika Borussie ako získať za mladého Angličana viac peňazí?

Práve takýto názor má Owen Hargreaves, bývalý anglický reprezentant, ktorý strávil úspešné roky najmä v Bayerne Mníchov, no obliekal aj dres Manchestru United. Myslí si, že Dortmund jednoducho len hrá s Manchestrom United akúsi mediálnu vojnu, aby dospel k lepším podmienkam transferu.

Hargreaves sa tak vyjadril včera v BeIN Sport počas štvrťfinálového zápasu Európskej ligy medzi Manchestrom United s FC Kodaň: ,,Blaf. Volám to blaf. Myslím si, že bude hráčom Manchestru United vo veľmi krátkom čase. Len sa snažia získať nejaké peniaze naviac. Je to v ich povahe. Pochopiteľne vedia, že Manchester United má oňho obrovský záujem a že berú rokovania veľmi vážne.”

Opatrnejší bol Robin Van Persie, ktorý však nechcel tvrdenia Hargreavesa úplne spochybňovať. Preto diplomaticky vyhlásil: ,,Podľa toho, ako to vyzerá, Dortmund hrá pri rokovaniach naozaj tvrdú hru. Avšak toto je spôsob, akým sa to robí. Dortmund chce za Sancha viac peňazí, takže záleží na Manchestri United, či sú ochotní odbehnúť pre jeho získanie ďalšiu míľu navyše. Ak si Sancha cenia tak, ako si myslím, že cenia, tak to urobia.”

Že prestup Sancha do Manchestru United je stále reálny, súhlasil aj Paul Scholes, ktorý zdôraznil, že Red Devils zlyhali pri snahe priviesť Erlinga Brauta Haalanda, ktorý následne odišiel práve  do Dortmundu. Preto prízvukuje, že v prípade Sancha sa podľa jeho názoru podobného omylu nedopustia a ak ho Ole Gunnar Solskjaer veľmi chce, tak mu ho vedenie klubu zabezpečí.

Treba priznať, že vyjadrenia trojice bývalých hráčov Manchestru United sú veľmi prekvapujúce, pretože včerajšie vyjadrenie Borussie Dortmund bolo viac než jednoznačne. Preto sa v tomto momente prikláňame k tomu, že Sancho nikam nepôjde.